Aleppozeep als shampoo

11:47

We schreven al eens dat shampoo, zéker in verpakking, niet goed is voor jou en niet voor het milieu. Daarom ging ik aan de slag met DIY shampoo, maar na een paar weken mijn haar met roggemeel te hebben gewassen was ik daar ook wel een beetje klaar mee. De nadelen die we omschreven (rogge in je haar en all over de douche) worden steeds vervelender. Dus exit roggemeelshampoo. Baking soda had ik eerder al besloten niet te gebruiken en omdat mijn haar niet wassen toch echt geen optie is, moest ik op zoek naar een alternatief.

Dat vond ik in zeep, aleppozeep.

Blokken zeep zijn goed voor van alles: ter vervanging van je doucheschuim, om make-upremover van te maken, als ingrediënt voor afwasmiddel, maar dus ook als vervanging voor shampoo. Je kunt absoluut niet elke zeep zomaar in je haar smeren, maar pure biologische Aleppozeep of Castille Soap (beiden worden gemaakt van olijfolie) werken prima.

Ik waste mijn haar een aantal maanden met een blok Aleppo. Het werkt belachelijk simpel: je maakt het blok zeep nat en wrijft het over je haar óf je wrijft het flink tussen je handen en verdeelt het 'schuim' vervolgens over je hoofdhuid. Goed uitspoelen en that's it.

Het enige nadeel is dat zeep niet bepaald een antiklitshampoo is. Dat is in mijn geval makkelijk op te lossen: ik laat mijn haar opdrogen en haal er vervolgens moeiteloos een kam doorheen. Maar naspoelen met een conditioner (appelciderazijn verdund met water bijvoorbeeld) raad ik mensen met lastiger haar wel aan.

Na een paar weken merk ik dat mijn haar toch droog aanvoelt. Ik was daarom nu mijn haar met een shampoobar, maar ik sluit niet uit dat ik af en toe nog teruggrijp op Aleppozeep.

You Might Also Like

4 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook