DIY chocola met Bountysmaak

10:18


Één van de moeilijkste dingen om verpakkingsloos in Parijs te vinden is betaalbare chocola. Op één markt zag ik het ergens in een hoekje liggen, verstopt tussen de noten, met een prijskaartje van 6 euro per 100 gram. In mijn straat zit een chocolatier, waar ik niet eens naar binnen durf te lopen, omdat ze meteen zullen zien dat ik geen Chanel in mijn hand heb. Tijd voor een oplossing dus... ik maak mijn eigen chocola

Oké, laat ik meteen duidelijk zijn: deze chocola is niet te vergelijken met de chocoladereep die je gewend bent. Je moet het meer zien als een truffel, of als een Bountyreep. Gelukkig is het wel héél lekker én makkelijk te maken, dus dat zou overtuigend genoeg moeten zijn, toch? 

Dit heb je nodig: 
- Kokosolie. Ik gebruikte extra virgin, met geur
- Cacaopoeder. In bulk verkrijgbaar of in een papieren doos
- Dadels. In bulk verkrijgbaar. Wel even ontpitten.

De hoeveelheden zijn naar eigen smaak aan te passen. Ik gebruikte ongeveer 25 gram kokosolie, 3 eetlepels cacaopoeder en 100 gram dadels.

En zo maak je het: 
Ohh... you're gonna love this! Het recept is namelijk echt simpel! Begin met de kokosolie: smelt de olie op een laag vuurtje tot het vloeibaar is. Voeg vervolgens de cacaopoeder erdoor en roer goed door. Nu heb je een soort 'chocoladesaus', mjam! Als alles door elkaar gemengd is, doe je het mengsel samen met je dadels in een blender. Je kunt het geheel ook staafmixen. Mix tot je ongeveer een 'pasta' krijgt. Hoe langer je mixt, hoe gladder het wordt. Dit is geheel naar eigen smaak! Als je alles goed door elkaar is gemengd, doe je de mix op een bordje. Stamp het een beetje aan met een lepel of spatel en maak er iedere vorm van die je wilt. Leg een ander bordje ondersteboven op het bord en bewaar je chocola in de koelkast. Het is nog beter om de chocola in de vriezer te bewaren, maar die heb ik zelf niet! Laat het geheel even opstijven en..... enjoy!!
You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook