Lunch on the run: Oosterse avocadosandwich

12:28


Ik bespaar onbewust veel geld door niet elke dag een voorverpakt broodje in de kantine te kopen. Dat is niet alleen fijn voor mijn portemonnee en de plasticsoep in de oceaan, maar biedt ook de mogelijkheid om jezelf soms eens een fancy lunch te gunnen: zoals deze avocadosandwich to go!

Dat je prima brood als lunch kunt eten, heb je hier al gelezen. Maar wat doe je erop? Ik hou van variatie en ga dus vaak voor (home made) pindakaas met bulk chocolatechips, appelstroop in een glazen pot, versgemaakte lokale jam van de markt of... avocado. Toegegeven, de laatste eet ik het minste, maar is wél heel lekker. In dit receptje geef ik een tip hoe je je avocadosandwich een Oosterse touch kunt geven.Wat heb je nodig: 
- 1 Biologische avocado
- Chilipoeder
- Sesamzaadjes (bulk)
- Gedroogde koriander (vers is nog lekkerder)
- Snufje zout en peper
- Eventueel chili- of sojasaus

En zo doe je het: 
Snij de avocado in stukjes en verdeel het over je versgesneden boterham. Strooi wat chilipoeder, zout en peper over je bammetje heen en maak het geheel af met wat koriander en sesamzaadjes. De zaadjes kun je eventueel roosteren. Als je deze smaakcombinatie nog niet genoeg vindt, kun je ook wat chilisaus of sojasaus over het broodje sprenkelen. Ik vond dat niet nodig. 


Ik neem mijn brood altijd mee in een herbruikbaar en afwasbaar doosje, van aluminium. Ik wil nog een échte toffe roestvrijstalen lunchbox aanschaffen, maar heb het ideale exemplaar nog niet gevonden. Daarom gebruik ik tijdelijk een superleuk EHBO-doosje dat ik van een vriendin heb gekregen. Ik eet vaak redelijk snel mijn lunch op, waardoor de avocado geen tijd heeft om bruin te worden. Bovendien maak ik altijd een dik beleg en druk ik twee boterhammen op elkaar, zodat mijn broodtrommeltje niet vies wordt. Heb je pas laat lunchpauze? Neem dan de avocado los mee, met een mesje, en doe de kruidenmix in een klein roestvrijstalen bakje.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook