DIY: makkelijke zelfgemaakte wraps

22:52


Wraps zijn niet bepaald plastic-vrij verpakt, maar wél heel lekker. Een typisch zero waste-probleem. Maar gelukkig eentje met een behoorlijk simpele oplossing: wraps blijken zo gemaakt en zijn dan zelfs nog lekkerder dan de voorverpakte versie uit de supermarkt.

Je hebt echt heel weinig nodig om goede wraps te maken: bloem, bakpoeder, zout, boter en lauw water. That's it. Het kan lastig zijn om boter zero waste te vinden. Bakpoeder is verkrijgbaar in een kartonnen doos of zakje en bloem vind je in papier (zelfs bij de Albert Heijn) of in bulk. Ik had zelf alle ingrediënten nog in vrij grote getalen huis, dus ik heb niets hoeven kopen voor dit recept.


Hoe maak je zelf superheerlijke wraps from scratch?
 
Eerst mix je 2 kleine kopjes bloem, een theelepel zout en een theelepel bakpoeder (als je dit niet in huis hebt kun je ook baking soda en een scheutje appelciderazijn of citroensap gebruiken) in een grote kom of schaal.

Vervolgens voeg je hier 3 flinke eetlepels boter aan toe en kneed je het 'deeg' totdat je een schaal vol kruimels hebt. Van deze kruimels maak je deeg door er een kopje lauw water aan toe te voegen (giet niet in één keer het hele kopje leeg, want voor je het weet zitten je handen onder het superplakkerige deeg dat ontstaat als het te nat is). Kneed het deeg tot een flinke bol en laat die een minuut of tien liggen.


Bestrooi het aanrecht met bloem, zodat je deeg er straks niet aan vast blijft plakken. Haal de bol deeg tevoorschijn en verdeel hem in ongeveer acht kleine bolletjes.

Rol elk bolletje met een deegroller uit tot een soort pannenkoek (of een wrap, het is maar hoe je het noemt). Je bakt de wraps in een hete, droge pan (dus zonder boter of olie). Als je de wrap erin legt, zie je dat de bovenkant gaat 'bubbelen', omdat er lucht in het deeg komt. Zo krijg je de typische tortilla-structuur die wraps zo lekker maakt. Draai de wrap - na een minuut of twee - om als de onderkant een beetje kleur begint te krijgen en bak de andere kant nog een of twee minuten tot hij eruitziet om op te eten.

Eet smakelijk!


PS dit recept is zo makkelijk dat zelfs ik het kan maken - en ik ben niet heel handig in de keuken. Tijdens het maken van deze wraps liet ik bijvoorbeeld een wrap in het afwaswater vallen toen ik een foto wilde maken met een theedoek om mijn camera (omdat mijn handen één groot bloemfestijn vormden) én liet ik de rookmelder afgaan, omdat er een wrap lag te verbranden toen ik mijn foto's terugkeek. Zero waste leven is niet altijd makkelijk.

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook