Bonjour Paris

23:13


Ik ben nét aangekomen in Parijs en heb nu al kennisgemaakt met het Franse zero waste leven. Wat wil je met al die très jolie vintage winkels? Een hoedje en twee vesten belandden zomaar in mijn tas! Verder heb ik mijn eerste dagen in Parijs, naast het invullen van heel veel formulieren, besteed aan het verkrijgen van mijn zero waste essentials. 

Dit nam ik mee: 
- Mijn Mason jars. Ik heb een grote, handig voor to-go lunches en diners, en een drinking jar. Natuurlijk zijn ze ook in Parijs te koop, maar ik had nog ruimte in mijn tas. 
- Emaille mokken. Handig, want ze kunnen niet breken, er kan zowel koud als warm drinken in én je hebt geen schade van plastic.
- Blok zeep. Natuurlijk, óveral in Parijs kun je savon de Marseille kopen. Toch had ik nog een blok olijfzeep liggen en ja... iets weggooien om er vervolgens hetzelfde voor te kopen is niet heel erg verantwoord... 

Dit kocht ik in Parijs: 
- Blender/staafmixer/hakselset. Ik moest even langs de Hema, nee niet duurzaam, maar een zero waste ontbijtje maken is wel zo handig als je een blender hebt. Voor 25 euro kocht ik een blender/hakker/staafmixer/mixerset. Zo weet ik zeker dat ik de juiste tools heb om (met restjes) te koken!
- Shampoo zonder parabenen en SLS. Wauw! Hier komt nog een extra blog over. Het is bijzonder om te zien hoeveel bioproducten er in de Franse supermarkt liggen. Daar word ik blij van.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook