Zero effort: vervang je afwasborstel

18:27

 Het klinkt misschien als een onwijs grote wijd openstaande deur, maar het is tegelijkertijd een supermakkelijke stap om een beginnetje te maken met een zero plastic of zero waste levensstijl. Vervang je afwasborstel! Super, zo'n goedkope plastic borstel met een zuignapje, maar natuurlijk niet heel duurzaam. 
 
Wij hebben besloten om (bijna) zero waste te gaan leven en uiteraard kan dat niet van de ene dag op de andere. Gelukkig zijn er hele kleine aanpassingen die je al een groot stuk verder helpen. Zo ook met je afwasborstel. Ik gebruik al mijn hele studententijd houten afwasborstels; het liefst in de duurzame of composteerbare variant. Ze zijn eigenlijk overal te koop en vervangen een klein stukje plastic in je huis. En misschien het allerfijnste... ze gaan onwijs lang mee! Geloof het of niet, ik koop letterlijk één à twee keer per halfjaar een afwasborstel. De afwasborstels van Memo hebben zelfs vervangbare opzetborstels, zo hoef je hem nog minder vaak te vervangen.

Benieuwd hoe mijn keuken in Parijs eruit gaat zien? Binnenkort lees je daarover meer! Hier alvast een kijkje in mijn Amsterdamse keuken. Deze foto is genomen voordat ik besloot zero waste te gaan leven. Sterker nog, ik wist niet eens wat het inhield. De plastic spatels zijn dus zeker een doorn in het oog geworden.. ;)


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook