DIY mineral powder voor iedere huidtint

16:13


Ik heb helaas geen perfecte flawless skin van mezelf, dus daarom ga ik het liefst met een beetje make-up de deur uit. Nu houd ik heel erg veel van uitslapen, dus sta ik niet drie uur vroeger op om mijn haar te stylen en me vol te smeren met crèmes. Wat ik wél heel fijn vind is makkelijke make-up. Zoals deze DIY mineral powder bijvoorbeeld. Ideaal!

Toen ik met mijn moeder bij een schoonheidsspecialiste was, dit is precies één keer gebeurd, kreeg ik te horen dat ik een hele lichte, ivoren huidskleur had, met rode pigmenten. Oké, prima, dacht ik. Voortaan kocht ik mijn make-up dan ook alleen als er ivory of kleurcode 001 op het pakje stond. Het gevolg? Óf ik was oranje, óf geel, óf roze óf ik zag eruit als een lijk. Niet heel verleidelijk dus... 


Met deze DIY mineral powder kun je de poeder helemaal aanpassen naar jouw huidskleur. Wil je roodheid verminderen? Voeg dan wat tarwegraspoeder toe. Wil je een bronzer effect? Gebruik iets meer cacao. Easy! 

Wat heb je nodig: 
- Maïzena of Arrow root poeder
- Cacao poeder
- Kaneel 
evt
- Tarwegraspoeder (tegen roodheid)
- Gember (voor gele tinten)
- Bentonite klei (goed voor de huid)


Wat moet je doen: 
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van mixen! Begin met de basis (maïzena of arrow root of allebei). Dit zorgt voor de dekking. Voeg vervolgens steeds wat van de overige ingrediënten toe, totdat je een matchende kleur met jouw huid hebt. Loop af en toe naar buiten of naar het daglicht om te checken of de kleur matcht bij de kleur van je hand. 
Als je de perfecte mix hebt, kun je het poeder in een potje doen en met een blush kwast aanbrengen. Omdat er alleen natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt is de poeder iets minder lang houdbaar dan 'normale' mineral powder. Bewaar maximaal drie maanden.



You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook