DIY deodorant met 3 (of 4) ingrediënten

15:55


Denk je na een nachtje doorhalen fris en schoon de deur uit te gaan met een simpel spuitje deo onder je oksels? Jammer! In feite spuit je alleen maar chemicaliën onder je oksels die er zelfs voor kunnen zorgen dat je nog meer gaat zweten. Dat is natuurlijk vervelend, maar er zijn genoeg oplossingen!

Een slimme oplossing voor het vervangen van deodorant is het kopen van een blok aluin. Deze kun je
 kopen bij iedere drogist, zoals Kruidvat en Etos. Je vindt de aluin bij de scheerspullen voor mannen. Dus je kunt hem ook gewoon van je vriend jatten!

Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor aluin. Daarnaast heb je altijd een beetje water nodig om het goedje onder je oksels op te brengen. Niet zo chill als je even snel wat op wilt doen dus. Tijdens een vrije middag wilde ik een deo to go maken, omdat ik vaak weg ben. Deze deodorant met drie ingrediënten volgde als resultaat. En wat extra fijn is, het maken van de deo kost minder dan tien minuten!Wat heb je nodig: 
- 1/3 baksoda
- 1/3 maïzena of pijlwortelmeel (arrow root powder)
- 1/3 kokosolie 
Ik heb maïzena gebruikt die al een tijd lag te verstoffen in mijn keukenkastje. Hij is dus niet biologisch. Bij iedere biologische winkel verkopen ze het wel gewoon.

Heb je een gevoeligere huid? Voeg dan shea butter toe aan je deo. De verhoudingen zijn dan 1/4 van elk ingrediënt in plaats van 1/3.Wat moet je doen: 
Het is zo onwijs simpel om deze deodorant te maken! Ik word er meteen blij van.
1. Doe (gezeefde) baksoda en maïzena in een schaaltje en mix alles goed door elkaar
2. Breng ondertussen een pan water aan de kook
3. Als de pan water kookt, smelt je au bain marie (dus met een andere pan of kom in het kokende water) de kokosolie tot het vloeibaar wordt
4. Als de kokosolie is gesmolten en nog vloeibaar is, mix je het met de poeders (en optioneel met de shea butter)
5. Giet het mengsel in een potje en laat afkoelen (!) voordat je de deksel erop doetJe kunt de deo gewoon meenemen en kunt met je vinger een beetje deo aanbrengen op je oksels. Let op met doorschijnende kleding en wrijf het  voorzichtig over je oksel. Een prima deodorant én makkelijk mee te nemen! Vervoer hem in een glazen potje en vul bij als het nodig is.

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook