Emma + John

https://pbs.twimg.com/media/BzCI8AjCEAAhTao.jpg

Tot september 2017 heette ons blog Emma+John. Wat begon als een hobbyprojectje is inmiddels uitgegroeid tot een blog met echte lezers ;) Daarom hebben we besloten de naam te veranderen. In september besloten we dat het tijd was voor een duidelijkere naam: Het Zero Waste Project werd geboren. Toch benieuwd waarom we nog steeds zo vaak refereren naar Emma+John? Lees dan vooral de uitleg hieronder!
De Wrekers (The Avengers) is een Britse televisieserie uit de jaren 60 over twee geheim agenten in het Verenigd Koninkrijk. De serie was van 1961 tot 1969 op tv en telt 161 afleveringen.
Alle 161 afleveringen hebben wij gezien, dankzij de nostalgische aankoop van onze ouders en de uitermate verslavende werking van deze heerlijk kneuterige serie. Ons blog is, ja écht, vernoemd naar onze superhelden en de hoofdpersonen uit deze serie: Emma Peel en John Steed. En we hebben ook voor Emma + John gekozen, omdat het vrij algemene namen zijn en omdat het eigenlijk iedereen kan zijn. Dat sluit mooi aan bij onze overtuiging dat een zero waste levensstijl voor iederéén haalbaar is.

John Steed
John Steed is een geheim agent die nooit zonder driedelig pak, paraplu en bolhoed de deur uitgaat. Hij redt de wereld in stijl. En zijn stijlvolle accessoires waren nog eens zijn favoriete wapens ook. Dat proberen wij ook: de stijlvolle kant van zero waste (RVS waterflessen! bamboe bestek! biokatoenen theedoeken!) als wapen gebruiken om de wereld te redden. Steed houdt van lekker eten en slimme gadgets (een bolhoed die kogels tegenhoudt, een verborgen camera in een paraplu) en daar kunnen wij ons helemaal in vinden.

Emma Peel
John had in de serie verschillende partners, maar Emma was de leukste! Emma Peel was tussen 1965 en 1968 Steed's partner in crime. Net als John, koos Emma ervoor om het gevecht aan te gaan in stijlvolle outfit. Stijlvol in de jaren zestig, dat moeten we er wel even bijzeggen. Emma is een master in vechtkunst en heeft volop creatieve hobbies. We weten zeker dat zij net als wij haar eigen bulkzakjes zou naaien. En net als zij, vinden wij het leuk om opeen creatieve manier slimme oplossingen te verzinnen om de wereld te redden.

Dus ja, wie wil Emma + John nu niet als superhelden hebben? Wij zijn in elk geval net zo vastbesloten om de wereld te redden en weten net als Emma en John dat je dat net zo goed op een stijlvolle, leuke en positieve manier kunt doen.

Saving the earth, one jar at the time

PS die-hard fans van de serie zullen het vast leuk vinden dat de running gag van De Wrekers is dat John Steed en Emma Peel steeds te laat komen om de levens van hun informanten of beschermelingen te redden. Dat hopen wij natuurlijk niet te doen. Maar van onze superhelden hebben we geleerd dat opgeven nooit een optie is, dus we blijven doorgaan!

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook