Een plasticvrije en gifvrije keuken met deze duurzame apparaten

09:58Wil je je keuken verduurzamen? Kijk dan ook eens naar de apparaten in je keuken. Deze plasticvrije en/of gifvrije producten zijn een goed alternatief voor apparaten in je keuken. Geen schadelijke anti-aanbaklaag en gemaakt om jaren mee te gaan. Met deze duurzame keukenapparaten maak je ook een ander blij. Het is dus meteen een goed cadeau-idee! 

Airfryer zonder chemische anti-aanbaklaag

Best gek, dat je met je pannen waarschijnlijk al de overstap naar een PFAS-vrij en PFAO-vrij alternatief hebt gemaakt. Maar wist je dat standaard airfryers ook gewoon een chemische antikleeflaag bevatten? Wij gebruiken sinds een paar jaar de vegan airfryer zonder pfas. Werkt net zo goed, maar is wel een stukje veiliger in gebruik.Deze airfyer met keramische coating is een goede partner voor al je snacks. Beetje bloemkool met wat kruiden erin en je hebt een heerlijke borrelhap. Doen!

Gezellig dineren met een duurzame partyplaat

Vergeet die oude gourmetplaat vol krassen en giftige stoffen. Zet deze duurzame partyplaat op tafel en je kunt duurzaam genieten van een gezellig avondje met z'n allen. 

Waterkoker met instelbare temperatuur

We blijven nog even in de plasticvrije keukenproducten. Heb je al naar je waterkoker gekeken? Wanneer je plastic verwarmt komen de schadelijke stoffen sneller vrij. En laat dat nu nét zijn wat je met een waterkoker doet. Kies daarom voor een glazen variant of een waterkoker met binnenkant van RVS. Pro tip: als je toch een nieuwe waterkoker aanschaft, kies er dan meteen een duurzame waterkoker met instelbare temperatuur. Dan is je groene thee (80 graden) of overgietkoffie (95) meteen op de juiste temperatuur. 

Wij vallen wel echt in de categorie theeleut, dus een waterkoker is essentieel. Onze comfy outfits zijn van Organic Basics. Code HETZEROWASTEOB geeft 10% korting.


Duurzame frisdrankmaker voor bruiswater

Met een bruiswatertoestel kun je de plastic frisdrankflessen vaarwel zeggen. Maar wist je dat er naast de standaard frisdrankmakers ook varianten met glazen flessen zijn? Deze zijn wel iets duurder, maar gaan wel oneindig lang mee. De designversie (Aarke Carbonator Pro)is een persoonlijke favoriet, maar er zijn ook meer betaalbare alternatieven (die vaak ook in de aanbieding zijn!) 

Je eigen plantaardige melk maken met een melkmaker

We hebben er al vaker over gedeeld, maar ook in dit artikel hoort hij thuis. De vegan melkmaker. Met dit apparaat tover je in een handomdraai een handje noten of wat havermout om tot plantaardige melk. Maar je kunt hem ook gebruiken voor zelfgemaakte iceteas en infusions. Met code JESSIE ontvang je korting op je aankoop. Investeren in kwaliteit verdien je zo terug

Nog een tip: investeer in kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een goede blender met een glazen kan. Of spaar voor een Kitchenaid keukenmachine met RVS mengkom. Wij doen al já-ren met deze apparaten en hebben de investering dus al lang en breed terugverdiend. Voor alle keukenproducten geldt: je kunt ze vaak voor een fractie van de prijs tweedehands vinden. Zet dus een zoekopdracht aan op Marktplaats, struin kringlopen af en ... ontdek! 

Gebruik je onze linkjes? Dit artikel bevat affiliatelinks. Jij betaalt niets extra, wij ontvangen een kleine commissie per aankoop. Zo support je ons op de makkelijkste manier ooit!

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook