Nieuwe zero waste winkel in Delft: Lockoloop

12:40

 


Toen Gwen voor de liefde naar Nederland verhuisde besloot ze dat het tijd werd voor een zero waste winkel in Delft. Zo ontstond Lockoloop: een nieuw concept dat via statiegeldverpakkingen plastic wil terugdringen. We spraken met de ambitieuze Canadese ondernemer over haar plannen en ideeën. 

Van fietstrip naar verhuizing

Het begon allemaal heel toevallig: Gwen was met haar broer een fietstocht aan het maken door België. Daar kwam ze een Nederlander tegen die in Delft woont en werkt. Omdat er meteen een vonk was besloot het stel een langeafstandsrelatie te proberen. Gwen woonde in Montréal, waar ze al meer dan tien jaar als game-ontwerper werkte. De laatste jaren was er echter iets gaan knagen: ze zocht meer duurzame impact in haar baan. 

Ondertussen reisde Gwen wanneer het kon naar Nederland om haar vriend te bezoeken. Daar viel het op dat er in Delft geen zero waste winkels te bekennen zijn. En dat terwijl in Montréal de zero waste winkels als paddenstoelen uit de grond schieten. Daarom besloot Gwen het heft in eigen handen te nemen. Ze nam een flinke stap uit haar comfortzone en gaf alles in Montréal op. Haar baan, haar huis... ze verhuisde naar Delft en wilde een zero waste winkel openen.

Dat idee kwam tijdens een andere fietstocht. Tijdens een tourtje door Noord-Frankrijk met haar vriend ontdekte Gwen een automaat waar je 24/7 verse producten zoals groenten en fruit kon kopen. Dát moest ze hebben voor haar zero waste winkel! Een zero waste winkel opstarten

Maar een zero waste winkel starten is nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Gwen liep tegen allerlei uitdagingen aan. Van leveranciers die maanden niets van zich lieten horen tot het vinden van een locatie voor haar plan. Gwen wil namelijk niet zomaar een winkel openen, maar is juist van plan om zero waste verpakkingen overal beschikbaar te maken. Door overal in Delft lockers te plaatsen die 24/7 beschikbaar zijn is het voor consumenten makkelijker om plasticvrije boodschappen te doen. Het systeem werkt met statiegeldpotten en een handige webshop. Ideaal. 
Haal je verpakkingsvrije producten in Delft

De lockers zijn nog in the making, want door Covid en de taalbarrière was de opstart van het systeem al lastig genoeg. Maar je kunt nu wél al plasticvrije boodschappen doen in Delft! Bestel je producten online en haal ze van maandag tot en met vrijdag op bij het magazijn van Lockoloop aan de Rotterdamseweg 396 of bij de Foodsharing fridge aan de Nieuwelaan 50 op zaterdagen. Op de verpakkingen zit statiegeld (variërend van 50 cent tot 2 euro) dat je terugkrijgt bij een nieuwe bestelling. 

Het magazijn, dat Gwen met al haar spaargeld heeft opgezet


Wij vinden het super dapper én tof dat dit nu in Delft beschikbaar is. Geef je support en als je iemand kent die in de buurt woont... let them know :) 

Pickup momenten bij Lockoloop


Lockoloop: Mo-Fr 16:30-19:00
Rotterdamseweg 396

Foodsharing: Sa 17:00-19:00
Nieuwelaan 50

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook