Eindeloos schrijven voor iedereen met Correctbook

07:46Jouw boodschappenlijstjes, aantekeningen voor een vergadering of spontane gedichtjes pen je hoogstwaarschijnlijk neer in een notitieboekje. Maar heb je wel eens stilgestaan bij alle bomen die hiervoor gekapt moeten worden? Gelukkig is dat niet meer nodig. Met de notitieboeken van Correctbook spaar je namelijk bomen, kun je eindeloos schrijven, support je werkgelegenheid in zes Afrikaanse landen én help je kinderen in ontwikkelingsgebieden met schrijfmateriaal. We vertellen je graag meer! 

Een uitwisbaar notitieboek van Correctbook

Heb je al eens van een uitwisbaar notitieboek gehoord? Dit is nét even wat anders dan een standaard notitieboekje. Je schrijft met een speciale pen op uitwisbare pagina's, wist je tekst weer uit met een doekje en kunt zo bijna oneindig gebruik maken van één notitieboek. Eigenlijk is het een soort compact whiteboard dat je overal mee naartoe kunt nemen. Een whiteboardschrift! 
Onze ervaring met een Correctbook

Hoe werkt het schrijven in een uitwisbaar notitieboek? Eigenlijk is het niet zo spannend - wij doen het al een paar jaar! De inkt droogt snel, dus je hoeft niet bang te zijn voor strepen of vegen door je aantekeningen. Kleine foutjes kun je meteen corrigeren met de achterkant van de pen. Ook kun je makkelijk jouw notities digitaliseren, door een fotootje te maken of de Correctbook PDF Scan App te gebruiken. Is je boekje vol of heb je je aantekeningen digitaal (of mentaal) opgeslagen? Dan kun je alles makkelijk uitvegen met het bijgeleverde wisdoekje. Die kun je ook in de wasmachine doen (wij raden dan wel een microplasticsfilter aan).  

Met je uitwisbare notitieboek word je gegarandeerd productiever. Doordat je de pagina's uit moet wissen als ze vol zijn, word je automatisch even herinnerd aan bepaalde aantekeningen die je hebt gemaakt. En dat kunnen to do's zijn, boodschappenlijstje of misschien wel leuke verhaaltjes die je snel had neergepend om niet te vergeten. Ik plan eens in de maand een momentje om mijn notitieboek door te nemen en uit te wissen. Dan ben ik gelijk weer op de hoogte van alle dingen die ik heb gedaan -of nog moet doen- de afgelopen maand. Dat is vaak meer dan ik dacht! Schrijfmateriaal in ontwikkelingsgebieden

Het verhaal van Correctbook is superbijzonder. Want dit merk wil niet alleen papier en bomen besparen, maar ook iedereen een kans geven om te (leren) schrijven. Toen oprichter Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika ontdekte dat kinderen geen toegang hadden tot basisschrijfmaterialen zoals pen en papier besloot hij Correctbook op te zetten. Je koopt daarmee niet alleen een uitwisbaar notitieboek voor jezelf, maar ook voor een ander! Met jouw Correctbook aankoop draag je bij aan uitwisbaar schrijfmateriaal voor kinderen in ontwikkelingsgebieden. Zo wil Sam impact maken: met Correctbook wil hij in 2023 een miljoen kinderen een jaar lang van schrijven voorzien. 

Personaliseer jouw notitieboek, agenda of to do lijst

Als het om aantekeningen maken of plannen gaat, heeft iedereen zo zijn voorkeuren. Daarom zijn er verschillende Correctbooks om uit te kiezen. 

Kies bijvoorbeeld voor een van de volgende soorten Correctbooks:  
Vervolgens kun je jouw Correctbook nóg verder optimaliseren. Koop bijvoorbeeld tabbladen en extra pagina´s. Van muziekpapier tot weekplanner... er zijn heel veel mogelijkheden! Je kunt zelfs een uitwisbare agenda maken van je Correctbook. 
Ook de pennen zijn los (in verschillende kleuren) verkrijgbaar, net als een inktpotje om je pen bij te vullen, een schoonmaakset en de wisdoekjes. Superfijn, want zo hoef je niet meteen een hele nieuwe set te kopen als je iets kwijtraakt. 

Wil je helemáál gepersonaliseerd aan de slag? Dan kun je ook zakelijke notitieboeken bestellen met je eigen afbeelding en design. Merken als Tony's Chocolonely gingen je al voor. 

Duurzaam notitieboek met een verhaal 

En Correctbook zet steeds meer stappen om te verduurzamen. De Correctbooks worden in Nederland CO2-neutraal geproduceerd, in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds dit jaar komt daar ook kleinschalige lokale productie in zes Afrikaanse landen bij. Het kantoor in Rwanda is net geopend! Zo creëert Correctbook op meerdere plekken werkgelegenheid. Duurzame materialen 

Het notitieboek bestaat grotendeels uit gelamineerd papier dat je jarenlang kunt gebruiken. De ringbanden in het notitieboek (dit zijn hele handige Unbind & Click ringbanden waardoor je zelf extra pagina's aan het notitieboek kunt toevoegen) zijn gemaakt van gerecycled plastic. En de wikkel die gebruikt wordt om de notitieboeken te beschermen tijdens vervoer en opslag is sinds kort plasticvrij. Correctbook heeft een papieren wikkel ontwikkeld die beschermend is én extra informatie over het merk vertelt. De sleeve is makkelijk in de ringbandjes te klikken zodat je hem ook kunt gebruiken als bescherming wanneer je het notitieboek bijvoorbeeld meeneemt op vakantie. 

Op zoek naar een herbruikbaar notitieboek?

Dus... Ben je op zoek naar een notitieboekje om oneindig te gebruiken? En wil je gelijk impact maken? Dan is het Correctbook misschien wel iets voor jou. Wij vinden het superfijn in gebruik en zijn inmiddels al helemaal gewend aan het schrijven in een whiteboard notitieboek. Daarom vinden we het superleuk om met dit merk samen te werken voor dit artikel. Uiteraard blijven onze ervaringen zoals altijd 100% onafhankelijk en persoonlijk. 

Liefs,
Nicky & Jessie
You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook