Wild Sage Foods is een nieuwe zero waste winkel in Amsterdam

12:45Yes! Amsterdam is een nieuwe, en práchtige, zero waste winkel rijker. Bij Wild Sage Foods aan de Ceintuurbaan (nummer 228H) vind je plasticvrije boodschappen, zero waste items en meer. Hier draait alles om biologisch, lokaal en vooral heerlijk eten. En de uitstraling is dan ook helemaal tot in de puntjes verzorgd. Hier draait het écht om de ingrediënten en kwaliteit. En boodschappen doen wordt net zo bijzonder als een museum inlopen. 


Van passie voor eten tot zero waste winkel

De oprichters van Wild Sage Foods leerden elkaar kennen toen ze voor een multinational in de hoofdstad werkten. Nikolaos was Grieks en Mitchell had Amerikaans/Portugese roots. Hun grootste gemeenschappelijke passie was eten, en dat was de basis voor hun vriendschap. Er was echter één probleem: zelfs in de hoofdstad was het moeilijk om op een duurzame en makkelijke manier goede kwaliteit ingrediënten te vinden. 

"Wij geloven dat koken en eten delen met anderen zorgt voor menselijke connecties en kan helpen bij het opzetten van duurzame eetgewoonten", vertelt Nikolaos. "Daarom wilden we een plek creëren waar gezonde natuurlijke ingrediënten, lokale telers en like-minded people elkaar ontmoeten en samen iets nieuws creëren". Een wild idee

De oprichters wilden een nieuwe draai geven aan de zero waste winkels die steeds vaker (yay!) oppoppen. Daarom richt Wild Sage Foods zich op gezonde voeding en makkelijk duurzaam winkelen in een superchique minimalistische setting. Wij zijn hier persoonlijk dus echt súpergevoelig voor, want in een winkel die eruitziet als een fijne concept store is het nét wat relaxter boodschappen doen. Geen schreeuwerige verpakkingen of onoverzichtelijke rommel: hier weet je precies wat je kunt krijgen. 
En ook de producten zijn uniek. Van vegan truffelkaas van het bekende restaurant Yerba tot plantaardige honing van Mr. en Mrs. Watson. "Het stadsleven maakt het zo makkelijk om je los te koppelen van het proces van koken en de bronnen van voedselingrediënten. Daarom hebben we veel tijd besteed aan het zoeken naar bronnen die ons in contact brengen met de lokale ingrediënten en producenten."Als je een keuken hebt, ben je een kok

Iedereen is een kok volgens Wild Sage. Als je maar een keuken hebt! Daarom is Wild Sage Foods meer een ontmoetingsplaats dan een winkel. Tijdens workshops ontmoet je lokale producenten, stadsboeren en experts. Alles terwijl je eet van lekker huisgemaakt eten en een goed kopje koffie. 

Of verwen jezelf met een traktatie uit de vegan delicatessenzaak. Handgemaakte Griekse taarten, gevuld met superlekkere vegan ingrediënten... Euhhh wanneer gaan we? 

Je vindt Wild Sage aan de Ceintuurbaan 228H

Je eigen verpakking of een Wild Sage pot

Om plasticvrij winkelen zo makkelijk mogelijk te maken heeft Wild Sage 2 opties. Wanneer je je eigen verpakking van huis meeneemt weeg je de verpakking bij de weegschaal achterin de winkel. Daarna vul je de verpakking met precies de hoeveelheid die je nodig hebt en reken je af bij de kassa. Nog makkelijker is om een pot van Wild Sage te gebruiken. Dan hoef je alleen maar te vullen en af te rekenen. Alle potten, zakjes etc. zijn al ingeprogrammeerd in de kassa, dus dat bespaart weer lekker wat tijd! De uitgangspunten van Wild Sage Foods

Bij Wild Sage Foods draait het dus om pure, hoogwaardige ingrediënten. Nikolaos en Mitchell hanteren hierbij vier kernwaarden: 
  1. Gecureerd-count on us. Je kunt op Wild Sage rekenen! Alle producten komen uit een transparante productieketen, zijn lokaal, duurzaam en biologisch én natuurlijk plasticvrij.  Daarnaast leer je koken met nieuwe ingrediënten tijdens workshops of door een van de recepten te gebruiken. 
  2. Bewustzijn- re-discover cooking. Ontdek het verhaal van de boer en leer de échte ingrediënten in jouw eten kennen. 
  3. Gemeenschap- get connected. Wij weten als geen ander hoe eten kan verbinden. Het draait om samenzijn! Daarnaast is transparantie natuurlijk superbelangrijk. Jij weet welke boer jouw eten gemaakt heeft. 
  4. Goed eten - make a difference. Het doel van Wild Sage is om eten van hoge kwaliteit met een positieve impact te maken, zónder in te leveren op smaak en versheid. En door het zero waste concept koop je alles plasticvrij en precies hoeveel of weinig je nodig hebt. Yes please!

Winkel en webshop

Woon je niet in de buurt? Wild Sage Foods heeft ook een website waarop je producten kunt bestellen én recepten kunt vinden. Van traditionele Griekse salade met een twist tot de homemade linzensalade met tomatensaus. Of geniet mee van alle updates via de Instagrampagina van Wild Sage FoodsAlle foto's zijn  @sherylleysner en @todaysbrew. Dit artikel betreft geen samenwerking, we zijn gewoon enthousiast over het concept. 
 You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook