Duurzame spijkerbroeken (ook voor grotere maten / plus size / size inclusive)

13:43Duurzame merken zijn helaas nog lang niet altijd size inclusive. Hierdoor zijn mensen met een grotere maat vaak alsnog genoodzaakt om voor een niet-duurzaam fast-fashion item te gaan. Zonde, dus besloten we op zoek te gaan naar spijkerbroeken met een maatje meer. Welke duurzame merken verkopen ook grotere maten jeans? Wij zochten het voor je uit. 

Eerst even dit: het aanbod plus size jeans viel ons heel erg tegen. Daarom hebben we de term 'plus size' en 'grote maten' helaas eigenlijk moeten veranderen in 'alles groter dan maatje 32'. Ook vind je eigenlijk nergens foto's met plussize modellen op de sites, waardoor het lastig is om in te schatten hoe de spijkerbroek op een voller figuur staat. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel!
Let op: bij denim/spijkerbroeken gelden andere maten dan andere broeken. Denim in maat 32 is dus niet hetzelfde als een shirtje of broek in maat 32. Deze pagina bevat affiliate links. 

Jeans tot en met maat 52 van Enna

Op deze site vind je spijkerbroeken die niet helemaal onze persoonlijke stijl zijn (denk aan veel zakken en stiksels), maar ook fijne basics. De jeanscollectie bestaat uit biokatoen en gaat tot maat 52. Ook in hun grote-maten-sectie op de site vind je een jeansbroek. Oke, het is niet helemaal een jeans, want deze broek heeft een ribstof. Maar hij is wél gemaakt van biokatoen en heeft een jeanslookje in de kleur petrol. Je koopt deze size inclusive broek van het merk enna bij Waschbär. 
Grootste maat? 52
Prijs? Ong 100 euro
Website? Waschbär.nl

Foto's: WaschbärJeans tot en met maat 38 van Unrecorded

Dit Nederlandse merk staat bekend om haar minimalistische en unisex basics. Ik was héél blij verrast toen ik zag dat Unrecorded een Cropped Jeans van 100% biologisch katoen aanbiedt in maat 38. Yes please! Ik heb het zelf niet kunnen passen, dus weet niet precies hoe de maten vallen. 
Grootste maat? 38
Prijs? Ong. 125 euro
Website? Unrecorded.co

Foto's: Unrecorded

Jeans tot en met (minimaal) maat 40 van Lucy and Yak

Naast heel veel inclusive kleding (ook in hysterische retroprints voor de liefhebber) verkoopt dit Engelse merk ook  fijne jeans in extended sizes (love deze term). 
Grootste maat? verschilt per item, maar sowieso wel 40
Prijs? vanaf ongeveer 60 euro 

Foto's: Lucy and Yak

Jeans tot en met maat 34 van Kuyichi

Een supermooi merk dat (spijker)broeken maakt van biologisch katoen is Kuyichi. Van flared jeans tot zwarte skinny: Kuyichi heeft heel wat stijlen om uit te kiezen. De matenrange is niet súper inclusief, maar met maar 32, 33 en 34 scoren ze al een paar maatjes hoger dan de meeste andere merken. 
Grootste maat? 34/34
Prijs? Ong. 100 euro 
Website? Kuyichi.comJeans tot en met maat 34 van Organic Basics

Dit merk heb je vast en zeker vaker voorbij zien komen op onze kanalen: Organic Basics. Hoewel zij voor onze grotere cupmaat hele fijne beha's hebben, kan de denim-size-range nog wel ietsjes worden uitgebreid. De Organic Basics Circular Denim koop je tot en met maat 34. 
Grootste maat? 34/34
Prijs? Ong. 100 euro 

Jeans tot en met maat 40 (US) van Universal Standard

Het is lastig in te schatten hoe duurzaam dit merk is qua gecertificeerde materialen en werkomstandigheden, omdat ze vooral veel vertellen over size inclusivity. Toch is dit een fijn merk voor iedereen met een grotere maat. De kans op een miskoop is dankzij hun uitgebreide Size Chart en Virtual Styling namelijk minimaal. En dat telt ook!
Grootste maat? 40 (US)
Prijs?
Website? Universalstandard.com Gebruik code WELCOME10 voor 10% korting! 

Foto's: Universal StandardJeans (nu nog maar) tot en met maat 32 van ArmedAngels 

ArmedAngels heeft nu nog maar spijkerbroeken tot en met maat 32, maar beloofde ons dat zij eind dit jaar met een bredere matenrange komen. We kunnen niet wachten! Hier slagen we ook vaak voor andere kleding in maat L of XL. Met de code HETZEROWASTE_15 ontvang je tot 24 oktober 15% korting op je bestelling

Jeans tot en met maat 38 (US) van Reformation

Een beetje verwarrend, want maat 38 in de US is niet hetzelfde als in de EU. Zo is een US maat 20 gelijk aan EU maat 48. En voor jeans gebruiken we hier ook weer andere maten. Zucht. Op de site vind je een handige size guide met centimeters. Dit merk heeft éíndelijk een plus size model op haar website staan. Zo zie je een beetje hoe de spijkerbroeken passen. Yes please! Reformation gebruikt biologisch katoen en Tencel. 
Grootste maat? 38 (US size)
Prijs? Ong 150 euro
Website? Thereformation.com


Foto: The Reformation

Jeans tot en met maat 38 van Nudie Jeans

Een tipje van Hermien; Nudie Jeans heeft ook broeken tot en met breedtemaat 38. Wanneer je op deze maat filtert krijg je vooral veel mannenmodellen, maar ook vrouwen kunnen hier prima mee uit de voeten. De broeken zijn gemaakt van biologisch katoen. 
Grootste maat? 38
Prijs? ong 150-200 euro

Deze merken vielen ons (nog) tegen

We hadden gehoopt ook bij deze merken mooie plus size broeken te scoren, maar helaas was dat (nog) niet het geval.

Merken die (nog) geen grotere maten spijkerbroeken verkopen
  • Kings of Indigo - Alleen voor heren hebben ze wat in XXL en 38. Jammer, want dit is een hartstikke mooi jeansmerk! 
  • Mud Jeans - maar één model is te vinden in de grootste maat (34) en dat is een zwarte skinny. Omdat Mud zich echt richt op circular denim zou het mooi zijn als ze meer maten kunnen voeren. 
  • G star raw - als je geld hebt om met Snoop Dogg samen te werken, zou je denken dat je ook kunt investeren in een inclusieve matenlijn, toch? Wij hopen dat G star hier snel (verder) mee aan de slag gaat!  

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook