Hoe maken we Black Friday groener?

06:27


Het artikel met een hele klaagzang over Black Friday stond al in onze concepten, totdat we wat artikelen lazen die ons deden besluiten om niet op publiceren te drukken. Want ja: we staan totaal niet achter het concept van 1 dag waarop je moet consumeren consumeren consumeren, maar we zijn ook realistisch. En daarom willen we vandaag aandacht besteden aan kwaliteit in plaats van kwantiteit - onder andere met de (kortings)actie van Organic Basics.  


Klagen helpt (niet)

De krant De Morgen kopte: "Oppassen dat je niet voor de klaagmuur gaat staan, terwijl niemand je hoort", en misschien zit daar wel een kern van waarheid in. In het artikel vertelt retailexpert GinoVan Ossel: “Je kan daarmee (met een protestactie, red.) zeker bewustzijn proberen creëren bij de consument, maar zo’n protestdag blijft een beetje prediken voor de gelovigen, de mensen die toch al niet houden van Black Friday. De markt voor ‘winkels met een toegevoegde waarde’ zal niet verdwijnen, maar is wel aan het krimpen. Je moet dus ook een beetje oppassen dat je niet voor de klaagmuur gaat staan, terwijl niemand je hoort.”

Black Friday Escape Route

Betekent dat dat we dan maar met zijn allen moeten happen op Black Friday? Nee, wat ons betreft niet. Wij denken dat het de perfecte dag is om aandacht te besteden aan éérlijke merken met éérlijke prijzen. Daarom is onze winkel SMIR store vandaag gewoon open, en hebben we in de hoofdwinkelstraat een bord met 'Black Friday Escape Route' gezet. Als mensen de echte prijs voor een product willen betalen, dan kan dat bij ons.

Deze kaart gaan we planten, voor wilde bloemen rondom de winkel

Bloemen planten tijdens Black Friday

Ook het duurzame basicsmerk Organic Basics heeft een ludieke actie bedacht: voor elke bestelling die je tijdens Black Friday op de website van Organic Basics doet, plant het merk 50 vierkante meter aan wilde bloemen, samen met natuurorganisaties en bijenhouders. Daarnaast geeft Organic Basics vandaag eenmalig een korting van 30%, om duurzame mode van goede kwaliteit toegankelijk te maken en mensen er van te behoeden voor een (onduurzaam) koopje te gaan dat na een paar keer dragen uit elkaar valt. "Our intention is not to encourage buying large quantities.", lichte Kamila van Organic Basics toe toen we vroegen waarom ze wél korting geven op Black Friday "But we want to make sustainable fashion more accessible for people who would otherwise buy fast fashion items instead". En dat was het moment waarop we dachten: die klaagmuur helpt niet, maar dit kan wellicht wél een steentje bijdragen.Lees je dit artikel ná Black Friday? Gebruik dan de code HZWOBC3 bij je bestelling voor 10% korting. Denk goed na voor elk item dat je koopt, want it's not a good deal if you don't need it. Of, zoals Talitha het omschrijft in haar artikel: íémand betaalt de prijs voor Black Friday.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Seizoensgroeten aan al mijn vrienden, ik ben Eva Lucas. Van Assen, Nederland. Ik wil mijn prachtige getuigenis delen over hoe ik mijn man terug in mijn leven heb gekregen, ik wil mensen in de wereld vertellen dat er online een echte spellcaster is en krachtig en oprecht is, zijn naam is Baba Amiso, de Wiseman, hij heeft me onlangs geholpen mijn relatie met mijn man, die mij heeft gedumpt, te herenigen en heeft niets meer met mij te maken, belde me en begon me te smeken. Voor iedereen die dit artikel leest en hulp nodig heeft, kan Dr.Amiso de Wiseman ook allerlei hulp bieden, zoals hereniging van huwelijk en relatie, genezing van allerlei ziekten, rechtszaken, zwangerschapsgezegde, we zijn nu erg blij met onszelf . Wiseman laat hem beseffen hoeveel we van elkaar houden en elkaar nodig hebben. Dr.Amiso is een echte tovenaar. Hij kan u ook helpen uw verbroken relatie op te lossen. Ik had mijn man terug! Het was als een wonder! Geen huwelijkstherapie en we doen het heel goed in ons liefdesleven. Echtscheidingszaken, neem contact op met deze geweldige man als u een probleem hebt met een duurzame oplossing
    via e-mail: herbalisthome01@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook