Things we love: bamboe puzzel en plasticvrij speelgoed

12:38

Foto: Goblin Entertainment

Het zal wel door onze leeftijd komen, maar om ons heen is íédereen óf zwanger of net bevallen. Dat betekent dat we natuurlijk een nieuwe zoektocht aan ons repertoire hebben kunnen toevoegen: plasticvrij speelgoed. Want, als je in de wereld van de kinderen en baby's terechtkomt, slaan alle plasticvrije zooitjes en troepjes je om de oren. Daarom werden we extra blij toen Nicky's vrienden gewoon zélf aan de slag gingen en een bamboe puzzel maakten. 

Plastic speelgoed en troep

Let's face it: de meeste kinderspeeltjes zijn echt súpergoedkoop en slecht. En dan hebben we het niet alleen over plastic speelgoed met gekke geluiden en losse onderdelen (die je baby gegarandeerd in de mond stopt, ieuwl!), maar ook over die enorme troep die je bij bijvoorbeeld kindermenu's krijgt. In Engeland startten de zusjes Ella en Caitlin McEwan daarom zelfs een petitie tegen al die onnodige speeltjes in Happy Meals!

Een plasticvrije bamboe puzzel

We noemden het in de inleiding alvast even: vrienden van ons hebben zelf de touwtjes in handen genomen en zijn begonnen met het ontwerpen en maken van plasticvrije puzzels van bamboe. De puzzel met uilenprint (mer prints staan op de planning!) is gemaakt van bamboe, en er komt géén plastic aan te pas. De stukjes zijn met behulp van een laser uitgesneden waardoor ze perfect op elkaar passen. Geen verf, geen plastic, alleen bamboe. Yes please!


Foto: Goblin Entertainment

Support het bamboe puzzelproject!

Ook over de verpakking is nagedacht. Goblin gebruikt gerecycled karton en ook geen verf of plastic voor de doos. Speelgoed is leuk én leerzaam! Helaas ook vaak van plastic en lang niet duurzaam", vertelt Tim van de Nederlandse startup Goblin Entertainment erover. `Wij gaan daar verandering in brengen, maar daar is jouw hulp bij nodig! Als dank krijg je als eerste deze unieke puzzel in handen met maar liefst tien euro korting. Help je mee om de speelgoedindustrie te laten zien hoe het óók kan? Bestel dan nu de puzzel, gewoon voor jezelf of als cadeau". Dit supporten wij natuurlijk maar al te graag. 

LET OP : omdat deze puzzels niet grootschalig worden geproduceerd wordt voor deze actie een serie besteld op basis van de hoeveelheid bestellingen. Dit betekent dat je niet moet verwachten dat de puzzel morgen al bij je op de mat ligt. Er is op dit moment een beperkte voorraad, de eerste bestellers hebben geluk, hierna verwachten we binnen 30-40 dagen een nieuwe voorraad te hebben. Ruim voor de feestdagen, dus waar wacht je nog op!


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg onze winkel SMIR op Instagram: instagram.com/smir.store You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook