Raamstickers voor winkeliers en horeca

06:24


Een tijdje geleden benaderde Elisah van de Facebookpagina Zero Waste Nederland ons, of wij haar campagne voor raamstickers bij horeca en winkels wilden steunen. Natuurlijk willen we dat, want: hoe meer mensen hun eigen verpakking meenemen, hoe beter! 

Het idee

"De tijd dat je iedereen een plastic tasje meegaf is voorbij", vertelt Elisah. "Het grote publiek is gewend aan de eigen tas. Laten we doorpakken! Met onze raamsticker laat je als middenstander weten dat je niet opkijkt van meegebrachte broodzakken, bakjes en bekers. En dat valt bij steeds meer klanten in goede aarde". Je kunt de raamsticker als winkelier - of als consument - bestellen door een mailtje te sturen naar Elisah. Het is natuurlijk de bedoeling dat het op zoveel mogelijk plekken wordt verspreid. 

De (plastic) sticker

Op Facebook zagen we al een paar keer - terecht - de vraag voorbijkomen waar de sticker van gemaakt is. Elisah heeft gekozen voor plastic. Een materiaal dat wij natuurlijk niet zouden kiezen, maar Elisah licht haar keuze op Facebook toe: "De sticker is van plastic, maar wel van een soort waarvan de kleur lang goed blijft, zodat hij lang te gebruiken is. Wanneer de sticker zorgt voor 1 verminderde verpakking is er al milieuwinst behaald! Het is natuurlijk geen single-use/wegwerpplastic. (We hebben ook gekeken naar milieuvriendelijke alternatieven zoals papier, maar die waren van vergankelijke kwaliteit en dus minder duurzaam.)". Wij waren zelf niet bij het productieproces betrokken, maar hebben alleen de campagne gesteund. Misschien kunnen we met de kracht van de crowd (jullie dus!) een net zo duurzaam en goed plasticvrij alternatief vinden en het aan haar voorstellen! Voor nu is dat alternatief nog niet gevonden. Je kunt natuurlijk wel altijd de PDF op de site uitprinten en in een lijstje voor het raam zetten. Dat werkt net zo effectief en is een plasticvrije optie.

Waar kun je terecht: ons online overzicht

Onze oplossing was daarom een paar jaar geleden bewust niet om een sticker te maken, maar om online de winkeliers en horecazaken waar je met je eigen verpakking terecht kunt zichtbaar te maken. Op onze site vind je een hele kaart, vól met adresjes waar je met je eigen verpakking binnen kunt stappen. Misschien zit er wel een adresje bij waarvan je helemaal niet wist dat je er terecht kon. Dan kun je daar eens een sticker langsbrengen!


Wat vind jij van deze actie? Laat het ons weten! 

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

Bron artikel: Treehugger
Headeroto via Unsplash

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook