Een beetje inspiratie (blogs & vlogs)

08:05


Ben je op zoek naar nog wat extra inspiratie en heb je aan onze content niet genoeg? Dan zijn deze platforms misschien interessant om eens te bekijken! Ik ben zelf superselectief met bijvoorbeeld nieuwsbrieven en het lezen van blogs (want het kost al snel superveel tijd), maar deze blogs en online platforms vind ik wel de moeite waard. 

Nieuws/bedrijfsleven

Voor het laatste nieuws omtrent duurzaamheid in het bedrijfsleven (denk hierbij aan nieuwe regels en wetgeving, innovaties van bedrijven en samenwerkingen van verschillende merken) ga ik altijd als eerste naar Duurzaam Bedrijfsleven. Hier vind je ontzettend veel nieuws en info - en de nieuwsbrief is ook zeker de moeite waard om even te bekijken. Daarnaast kun je ontzettend veel nieuws vinden op het platform van Voor de Wereld van Morgen, waar ik (J) ook iedere week een artikel voor schrijf. En ten slotte spiek ik (vaak via Facebook) ook graag op Treehugger, omdat zij altijd als één van de eersten zijn met updates over internationale ontwikkelingen. 

Gezellige duurzame blogs

Soms heb je misschien niet echt zin in alle ellende, technische informatie en internationale gebeurtenissen. Als ik lekker wat 'gezelligs' over duurzaamheid wil lezen, ga ik eigenlijk altijd even naar Instagram. Maar ook het blog van Trash is for Tossers, Wasteland Rebel, Paris-to-go (niet meer heel actief), De Groene Meisjes, DariaDaria (vooral op Instagram), Ik ben Iris niet (nu niet actief) en Awkward Duckling vind ik leuk om te bekijken. 
Vega(n) eten

Er zijn echt honderdmiljoenmiljard verschillende blogs, waar je terecht kunt voor vega(n) friendly gerechten, dus die zal ik niet allemaal opnoemen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de blog (en nieuwsbrief/kookboeken/podcasts) van Deliciously Ella. Verder vind ik Secret Squirrel Food en Blackbirds & Cakes echt heeeeerlijke foto's hebben. 

YouTube favourites

En als ik écht heb geaccepteerd dat ik aan het procrastinaten ben, kan ik me ook op YouTube behoorlijk vermaken. Favoriete accounts zijn die van de Deense Gitte Mary (kom hier niet voor mooie edits, want de video's zijn nogal lang en rommelig), Kate Arnell van Ecoboost, Use Less, Kringloopkwartier van Boncolor (de rest zijn vlogs en shoplogs dus niet echt boeiend), sommige video's van Dit gebeurt er als en mijn ultieme bingewaardige kanaal Living Big in a Tiny House. Het kanaal van Sustainably Vegan, Shelbizlee The Girl Gone Green vind ik niet zo boeiend, maar soms kijk ik een videootje. 

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


Headeroto via Unsplash

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook