Maak GFT-afvalscheiding mogelijk in Amsterdam Noord

12:10


Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Elisha van WASTED, met de vraag of ik wat aandacht kon besteden aan de crowdfundingcampagne 'Noord GFT niet op'. Als mensen me mailen met woordgrapjes ben ik sowieso al te porren voor een blogje, en helemaal als het om het redden van afvalstromen gaat.

Amsterdamse afvalredders 

WASTED is al sinds 2015 bezig met het stimuleren van afvalscheiden in Noord. Hun concept met muntjes als beloning voor het gescheiden inleveren van plastic afval ging al helemaal viral. Inmiddels richt de organisatie zich ook op papier, glas, textiel, grofvuil en nu... GFT. De 'ontbrekende' stroom volgens WASTED. Daarom wil de organisatie in 2019 ook die stroom bij de lurven en kladden aanpakken (maar waar zitten je lurven en kladden eigenlijk (oke een meneer Cactus insidersjoke moet kunnen toch?)). Op dit moment kun je namelijk - net als in onze appartementencomplexen in Amersfoort - geen gescheiden GFT-afval inzamelen. En wij weten wat een gedoe dat oplevert. 

Buurtcomposteerbakken in Amsterdam Noord 

Daarom wil WASTED buurtcomposteerbakken in Amsterdam Noord plaatsen, om de laatste 26% van ons huishoudelijk afval, namelijk GFT, te redden. Bij de buurtbakken kun je je keukenafval kwijt én ontstaat een groene plek in de buurt. Op het moment van schrijven is al 23% (€2.884) opgehaald, en heeft de campagne nog 24 dagen te gaan. De buurtcompostbakken worden een combinatie van een wormenhotel en een plantenbak. 

Waarom wij fan zijn van een wormenbak

Nu klinkt een wormenbak niet heel aantrekkelijk, maar wij kunnen inmiddels - na een paar jaar gebruik - eerlijk zeggen dat het echt de ideale manier van composteren is. Nicky heeft een wormenbak op haar balkon staan en kan hier een groot deel van haar keukenafval in kwijt. Wanneer je de bakken op buurtniveau inzet kun je nóg meer afval redden. Lees hier meer over onze ervaringen: 


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

Bron artikel: Treehugger
Headeroto via Unsplash

You Might Also Like

3 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook