Onze boeklancering (+ FAQ over het boek)

16:43

 Onze feestlocatie | Foto: © Marisa Elisa Photography

Afgelopen dinsdagavond was het dan zo ver: de ófficiële lancering van Het Zero Waste Project. Op een fantastische locatie midden in de natuur presenteerden we het boek aan vrienden en familie. En als cadeautje maakte (onze inmiddels vaste huisfotograaf) Marisa van Marisa Elisa Photography een aantal foto's, zodat jullie ook een beetje de sfeer kunnen proeven. 

Het Groene Huis in Amersfoort

We hielden ons feestje bij Het Groene Huis in Amersfoort: een supermooie locatie op Landgoed Schothorst. Aan de ene kant zie je bomen en aan de andere kant weilanden met geiten, schapen en rondhupsende haasjes. Wat wil je nog meer? We kenden het Groene Huis al van de Groencafés, waar Jessie als vrijwilliger een aantal dingetjes heeft gedaan, het Inspiratiefestival 033, waar we een zero waste strategie voor hebben ontwikkeld, en de natuuractiviteiten. Het is dan ook echt een fijne plek. 

Brownies en chai latte carrot cake door de fabulous Vegamuze (rechts op de foto)  Foto: © Marisa Elisa Photography

A party without cake is just a meeting

Toen de uitgeverij ons vroeg wat we allemaal op ons lanceringsfeestje wilden hebben antwoordden we in koor: TAART. En die was er. Taart, brownies én de allerlekkerste vegan hapjes van Eveline van Vegamuze waren een grote hit. Denk cheesecake, blinis en taco's. Yaaasss girl! 

In deze cheesecake zat bloemkool. En niemand had het door! | Foto: © Marisa Elisa Photography

Hoe gezellig zijn deze blini's?  Foto: © Marisa Elisa Photography

Het boek

En natuurlijk was er ook een boek op de presentatie. Want ja, daar ging het eigenlijk om ;) En dat brengt ons meteen bij het volgende gedeelte van dit blogje. We vroegen op Instagram wat jullie vragen waren over het boek en de reacties waren enorm. Daarom pikken we hier wat FAQ's voor jullie eruit. Komt-ie!

 1. Is het boek ook voor beginners/gevorderden? - Beide vragen werden grappig genoeg gesteld, en voor beide groepen zeggen we: JA! In het boek nemen we je namelijk mee in onze 'reis' naar een duurzamer leven. Van absolute beginners tot zero waste pro's. Tussendoor zit het boek bomvol informatie die uiteenloopt van de geschiedenis van plastic en klimaatpolitiek tot documentaires, fast fashion, motivatie vinden en omgaan met mislukkingen. 
 2. Waar vind ik het boek offline? - In de boekhandel! Loop er even binnen en vraag naar het boek. Als ze hem niet hebben kunnen ze hem voor je bestellen. Ook vind je hem bij de AKO op o.a. Utrecht Centraal en de Bruna op Den Haag Centraal. Daarnaast ook in verschillende concept stores en WAAR-winkels. 
  Sabrina van Basic Zero  Foto: © Marisa Elisa Photography
 3. Is er ook een e-book? - Jazeker! Op de site van onze uitgever vind je de links naar de e-bookaanbieders.
 4. Gaat het over alleen plastic? - De ondertitel is 'een leuker leven met minder plastic', maar dat is vooral omdat mensen zich steeds vaker daar bewust van zijn. In het boek gaan we in op álle typen waste - en leggen we uit waarom we plastic zo belangrijk vinden. 
 5. Wat is de meerwaarde van het boek ten opzichte van het blog? - Heel veel extra (achtergrond)informatie. En een duidelijke structuur. Daarnaast is veel informatie van het blog voor het boek geüpdate. Sommige stukjes zul je dus misschien herkennen, maar ik denk dat meer dan driekwart nieuw voor je is (als je überhaupt ons hele blog hebt gelezen, haha)!
  Zie m shinen!  Foto: © Marisa Elisa Photography
 6. Gaan jullie ook in op zero waste in een huishouden? - Ja, maar wij richten ons daarbij op leven met onze vriendjes en bijv. familie. Informatie over zero waste met kinderen laten we bewust achterwege, omdat we daar simpelweg geen onafhankelijke info over kunnen geven. Voor vragen over bijv. wasbare luiers verwijzen we je daarom graag door naar Allisson Simmonds of de Poep-up shop. 
 7. Van welk papier is jullie boek gemaakt? - Ons boek  is gedrukt op FSC-gecertificeerd papier met code FSC C004472. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid. Het papier is 100% chloor- en zwavelvrij gebleekt. 
 8. Wat kan ik van het boek verwachten? - Tsja.. Wij weten natuurlijk niet wat je verwachtingen zijn, maar we denken dat deze review van Een Plek om te Blijven het heel goed omschrijft en verwoordt! 
  Our daddy, Jessies boy Joeri, Nicky's boy Rob en de vader van Rob  Foto: © Marisa Elisa Photography
 9. Hoe duur is het boek? - De gedrukte versie is 20 euro. Het e-book is 12,99. Wij zouden zelf voor het gedrukte boek gaan, omdat je die na het lezen door kunt geven (lees hier meer over de impact van e-books). 
 10. Is het boek alleen maar tekst? - Het merendeel van het boek bestaat uit tekst. We hebben echt elke zin die we belangrijk vonden op papier gezet. Maar om te laten zien dat een zerowastelifestyle meer is dan alleen maar boodschappen doen met je eigen tasje hebben we ook fullcolor foto's toegevoegd. Het boek is 232 pagina's dik en daardoor lekker dik, stevig en zwaar. 
De uitreiking van het eerste exemplaar aan Monique en Maartje van ASN Bank  Foto: © Marisa Elisa Photography

En nu...

Lezen! Pak het boek erbij, lees het op je gemak door en laat je inspireren. Het doel is dat je er een aantal tips uit haalt die je leuk vindt en vol kunt houden. Je hoeft écht niet ineens radicaal te veranderen, trust us. En als je het boek uit hebt... Laat dan een reactie achter op Bol.com. Dat helpt anderen ook weer bij het beslissingsproces. 

Lieve supporter Allisson van A Sustainable Mess | Foto: © Marisa Elisa Photography


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnzYou Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook