Het Verhuis Project: oud en nieuw

21:23


Alsof het schrijven van een boek nog niet voldoende stress veroorzaakt, besloot ik (J) ook nog even te verhuizen. Of nee: te gaan samenwonen met mijn vriend! Over life events gesproken. In januari, tijdens een zero waste stedentrip in mijn lievelingsstad Parijs, tekenden we het huurcontract van ons appartement in Amersfoort (stiekem ben ik heel blij dat Utrecht te duur voor ons was, want nu hoef ik de stad nog niet te verlaten) en na maanden wachten (vanaf december wachten tot half juli is láng!) kregen we de sleutel. 

Omdat we maanden de tijd hadden om na te denken over de inrichting, onze favoriete kleur en hoe we alles tot een huis gingen maken, konden we geduldig op Marktplaats en in kringloopwinkels speuren naar onze favoriete producten. Daarom lijkt het nu alsof alles in ons appartement splinternieuw is, terwijl dat voor het allergrootste merendeel niet geldt! 

Tweedehands versus nieuw

We hebben in ons huis een mix van tweedehands en nieuw. Waarom we soms voor tweedehands en soms voor nieuw kiezen? Daar schreven we eerder al een heel blog over. Tijdens de verhuizing, en het shoppen van het interieur, kwam het vooral op praktische afwegingen neer. Het bed en een bureau had Joeri al in zijn huis in Rotterdam staan, dus dat namen we gewoon mee. Maar omdat we allebei eerst een inbouwkast hadden, moest die wel worden aangeschaft. Omdat we zoveel mogelijk gebruik willen maken van de ruimte kozen we voor een hoge kast van IKEA.  


Ik heb maanden een zoekopdracht op Marktplaats gehad, maar kon de kast niet vinden op redelijke rij-afstand van ons huis. Daarom kochten we hem nieuw (ook makkelijk met vervoeren). Nicky en Rob hebben de kast voor ons in elkaar gezet: love you guys!!

De rest van de spullen hadden we opgeslagen op kantoor en gingen dankzij hulp van (schoon)familie met een razend tempo ons huis in. Zo fijn om spullen die je in maanden hebt vergaard (je wilt niet weten hoeveel uur ik op Marktplaats en in kringlopen heb besteed en hoe vaak ik vroeg of Joeri iets op kon halen) in je eigen nieuwe stekkie te zien! 


Droomkleed 

Ons huis is nog een rommeltje, maar krijgt de komende weken steeds meer vorm. Dan zal ik eventueel ook een hometour delen. Op de foto zie je in ieder geval mijn bedbank, met een groene hoes (die ik nog in moet stoppen want zo'n loshangend kleed vind ik niet mooi), ons kringloopbankje van 35 euro, een wandrek van Marktplaats en mijn droomkleed van Ferm Living. Dat kleed kochten we nieuw, bij Lykke Moodstore in Amersfoort. We waren al 4 x bij het kleed wezen kijken om te checken of we hem nog steeds mooi vonden. Tot we toevallig langsliepen en zagen dat de winkel wegging. Ons kleed dus ook! Toen we de winkel inliepen kwam de verkoopster helemaal blij naar ons toe. Ze had gekeken hoe ze ons kon bereiken, want ze wilde zó graag dat wij het kleed hadden. Hoe tof is dat? Zie dat iemand in een giga woonwarenhuis maar eens doen ;) Support your local ondernemers guyss! Naast het wit-met-groene kleed ligt nog een juten kringloopfind van vier euro.

Gefairfde muren

Ook de muren waren een uitdaging. We wilden één accentvlak op de muur en besloten voor groen te gaan. Ik keek bij het duurzame verfmerk Fairf, maar daar zat helaas onze kleur niet tussen. Ik probeerde Joeri nog te overtuigen, maar samenwonen gaat ook over compromissen. Dat heb ik nu al geleerd, haha. Dus besloten we voor een pot uit de bouwmarkt te gaan. De kleur is precies hoe we hem willen.  


Home sweet zero waste home

Terwijl ik dit typ maakt Joeri mijn favoriete Dolsot Bibimbap in onze nieuwe keuken. Op een keramische kookplaat, want we wonen vanaf nu gasloos. Best wel wennen, maar ik moet zeggen dat ik heel blij wordt van onverpakte groenten en fruit in onze keuken en de kookgeuren die het nieuwbouwhuisgeurtje verdringen. De komende dagen zal ik ook onze weckpotten vullen met mijn essentials en alles een plek geven. Ik kan niet wachten tot ik helemaal gesettled ben in mijn nieuwe zero waste home.  


Meer over het proces, zero waste verhuizen en bepaalde keuzes vind je later op ons blog.


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook