De mooiste duurzame waterflessen

21:37

Met dat warme weer, maar eigenlijk ook als je op een 'gewone dag' de deur uit gaat is er één zero waste item dat nooit in onze tas ontbreekt: een hervulbaar waterflesje! Er is weinig zo vervelend als in de trein, in de stad of tijdens een mountainbiketochtje zonder drinken komen te zitten terwijl je het warm hebt. In deze post delen we onze favoriete flessen.


Bamboo Life - not just bamboo

Deze waterfles is op dit moment mijn (N) favoriet voor medium dorstige gelegenheden. Er gaat 380ml in en hij past makkelijk in mijn kleine rugzak. De fles bestaat uit één stuk bamboe (de eerste in de wereld claimen ze zelf), ontworpen in Denemarken en handgemaakt in Vietnam. De bamboe is duurzaam geproduceerd en de productietechnieken zijn cradle-to-cradle en zero waste, wat in dit geval betekent dat het hele deel van de bamboe wordt gebruikt: het onderste deel voor de grotere producten, het middelste deel voor de flesjes en bekers en het bovenste deel voor tandenborstels. De restjes worden gebruikt om het stoomapparaat te stoken, zodat er geen elektriciteit nodig is.

Ik vind de fles zelf supermooi en - tot mijn verrassing - lekt hij niet. De dop is van siliconen en vrij van schadelijke stoffen zoals BPA. Ik heb het flesje al een paar keer in mijn tas meegenomen en nooit lekkage gehad, waar ik wel een beetje bang voor was. Het is supermakkelijk om de fles schoon te maken en de siliconen dop zou je zelfs kunnen uitkoken. Met de aankoop van de fles steun je regenwaterprojecten in Vietnam die drinkwater verzorgen in scholen, fabrieken en dorpen.

Reflect - Klean Kanteen

Mijn Klean Kanteen fles is mijn redder in nood op hele warme dagen of tijdens lange ritten als ik mijn grote rugtas bij me heb. Het is de grootste waterfles die ik heb (750ml), gemaakt van RVS, bamboe en een siliconen ring in de dop. Deze fles gebruiken Jessie en ik al een paar jaar en hij is still going strong. Hij lekt nooit en je kunt hem prima laten vallen.

Klean Kanteen is een B-corp, dat betekent dat ze voldoen aan hoge standaarden qua productie en sociale en ecologische transparantie. De producten worden handgemaakt in China op een verantwoorde manier en ze zetten zich in voor allerlei campagnes zoals het bring your own initiatief.


Tumbler - Retulp

Als het flink warm is is een thermosflesje handiger dan een normale fles. Je water blijft dan langer koud (net zoals je thee langer warm blijft wanneer je dat erin meeneemt). Deze tumbler van Retulp is Jessie's favoriet. Er past 300ml water in, zit een los RVS theefiltertje in en hij is er in hele mooie kleuren. Retulp is sowieso een fijn merk, omdat ze zich heel erg richten op plasticpreventie (door actief hergebruik te promoten) en dat sluit natuurlijk helemaal aan bij onze missie.FLASKE 

Vanwege de printjes zijn de FLASKE-flessen eigenlijk voor iedereen een goed idee. Je kunt namelijk zelf kiezen of je voor bloemetjes, een marmer-effect of houtlook wilt gaan. Cool! Oprichter Ruben wil met zijn hippe flessen zoveel mogelijk mensen overtuigen om wegwerpproducten de deur uit te doen. Bovendien zijn alle ronde kokers, waarin de FLASKEs zijn verpakt, en alle flyers van 100% gerecycled karton en papier. Alle producten (flessen, tumblers en food pots) worden in plaats van luchtvracht, per zeevracht verscheept. De levertijd van de luchtvracht ligt op 7 dagen en de levertijd van zeevracht ligt op 7 weken, maar volgens Ruben ligt een schoon milieu op nummer 1. Daarom wordt er ook 10% van de jaarwinst gedoneerd aan the Ocean CleanUp voor een plastic-vrije oceaan.

Voor thuis

Niet alleen onderweg, maar ook thuis wil ik anytime water kunnen drinken. Nu heb ik gewoon een kraan, maar er staat ook altijd een fles water in de koelkast, zodat ik écht koud water binnen handbereik heb.

Korken - Ikea

In deze supersimpele glazen fles van Ikea past een liter water. De sluiting werkt perfect - hij lekt ook niet als je de fles in de koelkast neerlegt. Ik heb standaard twee flessen in mijn koelkast en nam deze fles zelfs mee op kampeervakantie naast mijn Klean Kanteen.


Freshwater van Barro&Design

Toen mijn vader onlangs in Lissabon was nam hij deze handgemaakte aardewerken fles voor me mee. De fles is gemaakt volgens traditionele Portugese pottenbakkerijmethoden. De poreusheid van de klei zorgt voor een natuurlijke koeling van het water. Het schijnt zelfs dat de PH-waarde van het water verbetert door de natuurlijke zuurgraad van de klei, maar ik vind de fles vooral heel mooi.


Wat is jouw favoriete waterfles?

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook