Autrement Vrac - zero waste bulkwinkel in Salon de Provence

07:11

We waren nog geen tien minuten in Salon de Provence (Zuid-Frankrijk) toen ik tegen een zero waste bulkwinkel aanliep. Een enthousiaste kreet later stonden we natuurlijk binnen en konden we onverpakt shoppen bij Autrement Vrac. Gelukkig heb ik altijd wat katoenen zakjes en tasjes bij me!

Deze tijm-rozemarijn-crackers waren superlekker!


Het aanbod bij Autrement Vrac is best ruim: denk aan veel bulkbins met granen, noten, pasta, rijst en havermout. Maar ook veel kruiden (waaronder biologische herbes de provence die we natuurlijk meenamen), eieren, jams, een enorme collectie shampoo, zeep, tandpasta en deo van Pachamamaï en schoonmaakartikelen. Je kunt hier voor vers brood of groenten niet terecht, maar verder vind je er bijna alles. Inclusief lokale producten, zoals bier of olie.

Mijn vriend is enorm fan van het borsteltje middenboven op de foto dat hij gebruikt om zijn BBQ mee schoon te maken, ik was fan van het onverpakte toiletpapier dat ik heb gekocht voor op de camping.Ik had voordat we op vakantie gingen wat bulkwinkels in Frankrijk opgezocht, maar niet in Salon de Provence, omdat we daar vrij onverwacht terecht zijn gekomen. Dus de ontdekking van Autrement Vrac was een klein feestje! Het adres van de winkel is 49, rue de l'Horloge 13300 Salon de Provence.

Waar ga jij heen op vakantie? Check onze bulk boodschappenkaart om te zien of er al een winkel in de buurt opstaat!

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook