Earth Day 2018: End Plastic Pollution!

11:51


Aanstaande zondag is het weer Earth Day (Dag van de Aarde). Elk jaar vieren meer dan 1 miljard mensen in 192 landen deze dag, om in actie te komen voor de aarde. En dit jaar staat de Dag van de Aarde in het teken van plasticvervuiling! Daarom schrijven we op de valreep nog even een overzicht met activiteiten en dingen die je (online) kunt doen. 

Doe mee met Earth Day

Op de site van Earth Day vind je ontzettend veel info over de internationale campagne. Door middel van jouw eigen 'plastic journey' kun je je verdiepen in de problemen door middel van een Plastic Pollution Primer and Action Toolkit, je eigen plasticgebruik onder de loep nemen en een evenement bezoeken of organiseren. Daarnaast kun je de internationale petitie tekenen, waarbij je samen met Earth Day wereldleiders en de overheid oproept om de plasticvervuiling tegen te gaan. 

Internationale problemen

Hoewel we zelf natuurlijk al druk bezig zijn met de voorbereidingen van het Plasticdieet 2018 (waar je ook gratis aan mee kunt doen!), zijn we blij dat er ook internationaal een campagne wordt opgezet tijdens Earth Day. Want het probleem stopt natuurlijk niet bij onze grenzen. 

Top-5 landen met meeste mismanaged plastic waste
  1. China - 1.10 kilo afval per persoon per dag, waarvan 27,7% mismanaged plastic waste
  2. Indonesië - 0.52 kg/ppd, waarvan 10,1% mismanaged plastic waste
  3. Filipijnen - 0.5 kg/ppd, waarvan 5,9% mismanaged plastic waste
  4. Vietnam - 0.79 kg/ppd, waarvan 5.8% mismanaged plastic waste
  5. Sri Lanka - 5.1 kg/ppd, waarvan 5.0% mismanaged plastic waste
Op basis van onderzoek uit 2015, data uit 2010. Voor de hele tabel zie de Toolkit. 

Dag van de Aarde in Nederland

Ook in Nederland wordt de Dag van de Aarde gevierd. Grote kans dat er in jouw woonplaats een evenement wordt georganiseerd door een lokale milieuorganisatie. Kijk voor een overzicht voor België en Nederland eens op de lijst van Omslag.nl.

In Den Haag is sinds 2015 Earth Day Netherlands actief. De initiatiefnemers zagen dat Earth Day in Nederland helemaal nog niet zo bekend was en organiseerde een evenement in Den Haag. gaat het team achter Earth Day Netherlands nog een stapje verder: daar kun je op zaterdag 21 april alvast helemaal in de stemming komen, met workshops en activiteiten omtrent verschillende thema's, waaronder: het verminderen en elimineren van plasticgebruik (o.a. een lezing van Sea First), de invloed van dieet op het milieu (een vegan kookworkshop), winkelen en ons winkelgedrag (een kledingruil voor volwassenen en kinderen), “zero-waste” levensstijl (workshop et Valeria & Luigi), milieuvriendelijke gebedshuizen (van moskeeën tot kerken), energieverbruik en tot slot lokale initiatieven in Bezuidenhout.


Kortom: op 22 april staat het plasticprobleem weer even helemaal in de spotlights! Ga jij iets doen zaterdag of zondag? 


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook