Zero waste healthy hotspot: Oerwoud Den Bosch

12:28

Een tijdje geleden gingen we met het team van Opgemärkt een weekendje naar Den Bosch. Voordat we onze duurzame hotspotstour begonnen moesten we natuurlijk even een bodem leggen. En waar kan dat nu beter dan tussen de planten, vintage meubels en healthy smoothies (zónder rietje!)? Juist. Wij presenteren u: Oerwoud in Den Bosch! Tijdens het weekendje had ik (bewust) geen camera mee, dus je kunt beter zelf een bezoekje nemen om een écht goede indruk te maken. Om toch een proefje van de sfeer mee te geven delen we onze Fairphonefoto's :) 

Oké, eerlijk toegegeven, als we kunnen kiezen tussen healthy food of gewoon een stapel pancakes met ahornsiroop kiezen we sowieso voor het laatste. Maar toch kunnen we ook genieten van verantwoorde én gezonde hapjes - zeker als ze geserveerd worden tussen het groen in een Stadstuinwinkel. Bij Oerwoud hoef je niet aan te schuiven voor een dikke stapel pannenkoekjes of een lekkere geglazuurde taart: alles op de kaart is veganistisch, suikervrij én heel lekker.


Of zoals ze het zelf zeggen: "Oerwoud is de Stadstuinwinkel met Health Cafe in het centrum van Den Bosch. Bij Oerwoud kun je terecht voor alles dat groen & duurzaam is. Onze missie is de stad groener & bewuster maken!". Die plek mogen we natuurlijk niet overslaan.

We schoven aan voor een mezzeplank met heerlijke dips en hapjes. Denk aan cashewkruiden'kaas', bietjes, gerookte tofu, couscoussalade en gegrilde paprikadip. Kimberley koos vanwege haar allergieën voor een smoothiebowl met avocado, noten en fruit. Daarbij namen een grote smoothie (500 ml, love it!), met - jawel - chocola. Alles bedacht door eigenaressen Bregje en Marisa.

Naast het eten en de planten is Oerwoud ook de place to be voor workshops (ecosysteem maken, ontbijtjes maken, yoga... you name it!).

Bekijk hier het verhaal van Oerwoud:OERWOUD
​Stadstuinwinkel & Health Cafe
​Vughterstraat 84
5211GL Den Bosch
info@oerwouddenbosch.nl

Openingstijden:
​Ma: Gesloten
Di: Gesloten
Wo: 11.00 - 18.00
​Do: 11.00 - 18.00
​Vr: 11.00 - 18.00
Za: 11.00 - 17.00
​Zo: 12.00 - 17.00Loop met ons mee door de winkel!

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook