De leukste zero waste cadeaus voor Moederdag

07:37


Het is bijna Moederdag! Natuurlijk kun je je moeder lekker uit eten nemen in een leuke biologische hotspot (check onze duurzame hotspotskaart voor de leukste plekken in jouw buurt), maar er zijn ook nog een heleboel andere leuke én zero waste verantwoorde tips. Wij delen onze favorieten. (Even meteen een disclaimer voor onze eigen moeder: verwacht geen extreme verrassingen of bijzondere cadeaus. Dat laten we aan andere dochters over, oké? Maar we houden wel van je!

Geef een ervaring
Zoals we wel vaker schrijven: ervaringen zijn dé manier om zero waste verantwoord cadeautjes weg te geven. Zorg wel meteen dat je een datum prikt, anders heb je kans dat je volgend jaar tijdens Moederdag nog steeds niet naar je hotspot/wellness/vakantiehuisje/stad/theatervoorstelling bent geweest. Onze vijf favoriete tips voor de leukste zero waste ervaringen delen we hier.

Geef zero waste items
In de zero waste webshop bag-again vind je alles voor een zero waste lifestyle. Van oogmakeupremoverpads tot broodzakken en van rietjes tot mason jars. Het allerleukste? Met de code 'emmajohn2017' krijg je een klein groente- en fruitzakje cadeau! Dit is een goede gids
Wij zijn helemaal fan van dit boek van Marieke Eyskoot. Natuurlijk is het niet helemaal zero waste om een nieuw boek aan te schaffen, maar dit boek is gedrukt op FSC-papier met plantaardige inkt en zowel de uitstoot voor het boek als alle Co2 en andere broeikasgassen die veroorzaakt werden door het schrijven zijn gecompenseerd. Superleuk om weg te geven, maar ook om zelf inspiratie op te doen voor leuke duurzame cadeautjes.. Dan kun je hem na het lezen gewoon doorgeven ;) 

Geef een abonnement
Een abonnement op de sportschool is misschien wat cru, maar is het niet superleuk om een abonnement op de bibliotheek, een favoriet duurzaam tijdschrift of de bioscoop te ontvangen? Je moeder zal misschien zelf niet zo snel willen 'investeren' in een abonnement voor het filmhuis, maar daar kun jij mooi inspringen! Extra leuk: zo weten jullie ook dat jullie er samen vaker op uit kunnen gaan!


Geef (g)een chocoladereep
Vanwege het noodweer in Peru is een deel van de cacao-oogst van de Peruaanse boerencoöperatie NorAndino (die de chocolade van Chocolatemakers mogelijk maken) mislukt. Door een virtuele '100% voor Peru-reep' te kopen in de webshop van Chocolatemakers doneer je het bedrag direct aan het noodfonds voor boeren in Peru. Denk je dat je moeder het je nooit vergeeft als je niet met échte chocolade aankomt? Bij alle echte repen wordt ook een deel van het bedrag aan het Noodfonds gedoneerd.

Laat haar lekker kiezen
Is je moeder een beetje kieskeurig? (We feel you, same here!) Geef dan een Nationale Groene Cadeaubon. Je kunt de bon digitaal kopen en inwisselen bij allerlei duurzame webshops, waaronder VerdraaidGoed, ABeautifulStory, en Ecotex. Je moeder kan ook besluiten om het geld te doneren aan een goed doel: de Plastic Soup Foundation bijvoorbeeld.Geef een zelfgebakken taart
Mjam! We hebben genoeg lekkere recepten op ons blog staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bietjestaart, citroencake, appelmoescake, chocoladekoekjes, kladdkakka, havermoutbanaankoekenbananenbrood, zoete aardappelbrowniesshortbread of scones. Of gewoon allemaal.

Geef een clichécadeau
Mocht je er toch nog niet helemaal uit zijn, dan kun je natuurlijk altijd nog voor de zero waste editie van een clichécadeau kiezen. Wij hebben alle clichés op een rijtje gezet, mét alternatieven. Van flesje wijn tot bosje bloemen: dit jaar ga je duurzaam!

Vier jij Moederdag? En heb je nog leuke cadeautips voor ons?

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook