Ons zomerproject: een duurzame groene oase op het balkon

07:19


Woeehh! Na onze mooie nieuwe keuken en superfijne behangupgrade in de woonkamer zijn we nu alweer druk bezig met het volgende project in huis: ons balkon! Vorige zomer spendeerde we iedere avond met een wijntje (of watertje) en wat snacks in de hand op het balkon. We hebben geluk dat de zon precíés goed staat en we dus de hele avond (maar eigenlijk ook hele dag) zon hebben. Tel daar ons fantastische uitzicht bij op en je snapt waarom we wat aandacht aan ons balkon willen besteden. Een 'before'-update is natuurlijk wel handig, dus neem een kijkje in ons buitenverblijf ;) 


Ons balkon ligt altijd vol met kussens en plaids: superknus.

Hier zijn we al blij mee: 

  • Een 100% katoenen kleed uit de koopjeshoek van de IKEA ligt nu op onze pallets van Marktplaats die dienen als chillbank. We weten dat het kleed eigenlijk niet buiten kan, dus zijn benieuwd hoe lang hij het uithoudt. Gelukkig is ons balkon aan beide kanten beschut en heb je dus niet veel last van regen. Op de foto zie je ook buitenkussens van de Gamma en twee tuinrekken die we bij het oud vuil vonden
  • Een 100% solarlampenkap van IKEA. Niet helemaal plasticvrij (want: gemaakt van polyester), maar hij voegt zóveel toe aan het balkon. Samen met onze lampionnetjes en solarlampjes (zie foto hieronder) kun je tot diep in de nacht buiten zitten. Het wordt ineens een soort verlenging van de woonkamer, doordat je gewoon licht hebt. Ideaal! 
  • Onze plantjes. Hoewel ze eigenlijk allemaal dood zijn gegaan, zijn de planten op de foto echte bikkels! 
  • Bamboematjes tegen de balkonrand aan. Deze vonden we bij de kringloop: SCORE! 
Dit willen we nog: 
  • We willen heel graag ons hele balkon vol zetten met planten, maar weten dat we geen groene vingers hebben. Dit is dus nog even een projectje: planten vinden die het bij ons uithouden. Tweedehands kunstplanten kunnen we echt nérgens vinden, dus als iemand andere leuke alternatieven heeft laat het ons dan weten! 
  • Onze pallets willen we omtoveren tot een chillbank die écht lekker zit. Binnenkort moeten we dus maar even onze vader lief aankijken... ;) 
  • Een zonnedoek. In de zomer kan het behoorlijk warm en zonnig zijn. Bovendien geeft een zonnedoek echt heel veel sfeer. Enige nadeel: het is bijna altijd polyester - en dat willen we juist zoveel mogelijk vermijden. 
  • Een tafeltje: je moet toch érgens je snacks op kwijt kunnen, nietwaar? 
De solarlampjes geven superveel sfeer! We kochten ze in Stockholm. De vetplantjes zijn één van de weinige planten die de winter (en hete zomer) hebben overleefd.. 

Kortom: genoeg te doen! De komende weken zijn we druk bezig met het vinden van de perfecte spullen (liefst in de Kringloop natuurlijk!) Updates van het proces krijgen jullie natuurlijk zo snel mogelijk. Op een mooie zomer! 

Onze oude afwasteil ging lekken en doet nu dienst als plantenbak. In de weckpot zat een miniterrarium. Het insectenhotel schijnt vrij zinloos te zijn als je op de 8e verdieping woont. Terracottaplantenpotten vind je héél veel tweedehands! Het blik van IKEA zit vol met handige spullen en komt uit de koopjeshoek - er zat een deukje in. 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz
You Might Also Like

5 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook