Zero effort: een herbruikbare kledingroller van rubber

07:21

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je minder afval wilt produceren, maar als je denkt aan de hoeveelheid plaklint dat van je kledingroller af komt (wij hebben een kat, dus moeten hem eigenlijk altijd gebruiken als we ons fatsoenlijk buiten de deur willen vertonen) heeft een herbruikbaar alternatief wel degelijk impact. In Frankrijk vond ik (J) deze rubberen kledingroller. Een perfect souvenir, leek mij!


Deze borstel kocht ik bij de supertoffe concept store Merci in Parijs en is van het Franse merk Perigot. Hij kwam in een kartonnen doosje zónder plastic venster of labeltje: YES! De borstel is geschikt voor het verwijderen van stofjes, pluisjes en haartjes van kleding. Het fijne is dat je hiermee kasjmieren truien (zoals op de foto), maar ook truien van alpaca- en schapenwol kunt ontpluizen (is dat een woord? vast niet, maar ik houd hem erin).


Normaal gesproken zit om een kledingroller een lange sticker die je langzaam eraf haalt als je hem gebruikt. Niet echt zero waste, want het papier met de stickerlaag kan niet door de papierrecyclingsystemen worden gerecycled. Daarom wordt het vaak gewoon uit de rest van het papier gefilterd en de verbrandingsoven ingegooid! Je kunt deze borstel gelukkig eenvoudig schoonmaken door hem even onder stromend water te houden. Geen wegwerppapier meer dus!


Mijn kasjmieren trui werd vrij van kattenharen (helaas zaten er drie seconden later wel weer allemaal kattenharen op, maar ik denk dat dat in huis onvermijdelijk is) en pluisjes: goedgekeurd! Op WikiHow vind je overigens nog veel meer andere manieren; van een scheermesje tot een puimsteen en een stuk ducktape. Voordat ik deze borstel kocht gebruikte ik wel eens een stukje puimsteen, maar ik had toch het idee dat mijn kleding er een beetje van beschadigd raakte. Met deze rubberen nopjes heb ik dat gelukkig niet.


Natuurlijk willen jullie na dit mooie verhaal ook glashard bewijs. Snap ik, want dat zou ik ook willen! Hieronder zie je de pluisjes die door de borstel zijn opgenomen:


En? Goedgekeurd? Zou jij een herbruikbare kledingroller een goed alternatief vinden? Of heb je andere toffe ideeën? Laat het ons weten!


Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat een geweldig ding! Ik ben al een tijdje op zoek naar zoiets, mijn moeder ook een herbruikbare. Die is alleen al heel oud en heb er nog niet meer eentje kunnen vinden. Ik zou hem heel graag kopen, maar vind de verzendkosten die erover heen komen via de site toch wel duur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen huisdieren, hoewel ik wel graag speel met katten en honden. Zolang ze elders wonen :) Het is namelijk een van de dingen waaraan ik denk bij huisdieren: al het afval dat ze produceren. Zeker niet in de eerste plaats, maar toch ... zo'n dier zou een groot effect op mijn ecologische voetafdruk hebben, besliste ik jaren geleden, en daarom heb ik er nooit een in huis gehaald. Dat en het extra schoonmaakwerk :')

    Die kledingrolletjes, bestonden die eigenlijk vroeger? Toen ik dat voor 't eerst zag bij een vriendin, viel ik helemaal uit de lucht. (thuis hadden we altijd katten, maar nooit zo'n rollertje) Handig wel, maar ook zo'n lelijk plastic ding. Fijn dat er blijkbaar een duurzamere variant bestaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook