Zero waste en duurzame schoenen

07:32Onze kledingkast bestaat uit een mix van tweedehands en duurzame items. Ons schoenenrek dus ook! We hebben in ons schoenenkastje zowel tweedehands (bijvoorbeeld Nicky's cowboylaarzen) als splinternieuwe (Jessie's Vejasneakers) schoenen staan: voor ons is die balans leuk én houden we het betaalbaar. Het vinden van de perfecte zero waste schoen is nog best lastig; natuurlijk kom je met tweedehands al een heel eind, maar niet voor elke schoen is een vintage exemplaar in onze smaak te vinden.

Creatief met kurk
Mijn all time super favourites zijn de kurken schoenen die ik in Portugal kocht. Na een dagje inlopen (auw!) zaten ze als gegoten. Kurken schoenen zijn waterdicht (yes!) en superduurzaam. In Nederland heb ik nog nooit zulke betaalbare én minimalistische exemplaren gezien. Gelukkig kun je wel al veel kurkschoenen in andere stijlen shoppen; onder andere bij En Enn en TOMS.

Bloeiende schoenen
Hóóg op de wishlist staan de schoenen van Oat Shoes; een Nederlands (!) schoenenmerk dat bloeiende schoenen produceert. Wat? Ja! Bloeiende schoenen! Bizar toch? Het merk lanceerde al in 2009, maar ik heb het nog niet vaak voorbij zien komen. Sterker nog; ik heb het nog in geen één winkel gezien!Rubber en gerecyclede flessen
Tijdens mijn vakantie in Frankrijk kwam ik in een superleuk duurzaam winkeltje fijne sneakers van een duurzaam Frans merk tegen. Deze schoenen van Veja lopen echt zó lekker! Op de site van Veja vind je bovendien allemaal informatie over hun superambitieuze missie: alleen biologische materialen gebruiken, een vegan schoenencollectie bieden en het Project Zero Zero (0 voorraad hebben en de focus op CO2reductie leggen). Ik ben FAN van dit merk. De sneakers waren ongeveer 100 euro, maar dat vind ik het meer dan waard. Het moment dat ik de schoenen kocht zal ik ook niet meer vergeten; ik ging meteen op zoek naar een plek met wifi om een foto naar Nicky te sturen!


Eerder schreven we ook al over de rubberen schoenen van Nicky. Nog steeds heeft ze ze iedere week wel aan. Naast deze (merkloze) schoenen zijn we ook fan van de rubberen laarzen van Ilse Jacobsen.Buy one give one
Mijn TOMS schoenen staan nu even in de kast (veel te koud!) maar heb ik in de zomer ontzettend veel gedragen (check hier de foto's als bewijs). Hoewel er nog steeds discussie is over hóe duurzaam TOMS werkelijk is, vind ik het - zeker in vergelijking met de meeste schoenenmerken - toch een mooi merk.

Tweedehands schoenen
Ten slotte hebben we, zoals ik al zei, ook een aantal tweedehands schoenen in huis. Nicky kocht in een vintagewinkel in Utrecht de perfecte cowboylaarzen, die zelfs een plekje in de VIVA haalden ;). Vooral voor laarzen kun je in vintagewinkels prima terecht. Voor sneakers kun je beter naar de kringloopwinkels gaan. Op zoek naar old school Reeboks of platformschoenen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij het Kaufhaus.  


Wat zijn jouw favoriete schoenen? En zijn ze een beetje duurzaam?

Liefs,
Nicky & Jessie
 
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

5 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook