What's in our bag? Zero waste herfstboodschappen

06:38In de vorige What's in our bag?-post zag je hoe ik met weinig tijd en moeite zero waste boodschappen deed. Ik kocht kant-en-klaren linzenburgers en koekjes zodat Nicky niet hoefde te koken als ze thuiskwam. Deze week had ik eters over de vloer en besloot ik voor vier personen risotto te maken én een aantal stock ups te doen van eten dat op was.


Zoals je ziet koos ik voor lekker herfstige producten als pompoen en prei. Ook waren er nog een aantal cherrytomaatjes (die héérlijk ruiken en smaken - niet te vergelijken met de waterige supermarktvariant) en een gele courgette en nam ik wortels en appeltjes mee. Verder ging ik voor witte champignons, oesterzwammen en portobello's.


Bij de biologische bakker haalde ik twee broden; ééntje voor de vriezer en ééntje om meteen op te eten. Deze met pompoenpitjes is mijn favoriet en - jawel - heel herfstig!


Doordat ik verpakkingsvrij winkelde kon ik precies de hoeveelheid risotto inkopen die ik nodig had; ideaal! We eten het niet heel vaak dus een grote voorraad risotto in huis hebben is niet nodig.


De boodschappen kostten in totaal ongeveer 40 euro. De grootste kostenposten waren amandelen (€8) en brood (2 broden €7,50). 
Dit zat in mijn mandje: 
 • Tomaten
 • Rode uien
 • Prei
 • Courgette
 • Champignons (wit)
 • Oesterzwammen
 • Portobello's 
 • Pompoen
 • Zoete aardappel
 • Bananen 
 • Elstar
 • Havermout
 • Rijst (wit basmati)
 • Risottorijst
 • Amandelen
 • Pofmaïs
 • Groene thee (sencha)
 • Winterpeen


Pofmaïs is echt onze favoriete snack. Zoet met poedersuiker of zout met een beetje zeezout en wat kruiden; mjam! We poppen de popcorn in kokos- of olijfolie en hebben zo dus altijd een (best wel gezonde) snack in huis. Hoe fijn is dat? 

Wat heb jij deze week allemaal gekocht? En lukte het om verpakkingsvrij boodschappen te doen? Laat het ons weten!

Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

5 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook