Pakjes krijgen

11:51

Cadeautjes zijn altijd leuk. We vinden het superleuk om cadeautjes te geven en stiekem natuurlijk ook om ze te krijgen. Inmiddels weet eigenlijk iedereen in onze omgeving wel dat we zero waste leven en dus geeft bijna iedereen ons duurzame cadeautjes. Dat varieert van toffe nieuwe groene producten tot de allerleukste ervaringen. Wij geven anderen graag een ervaring, omdat het persoonlijk is en je er veel langer plezier van hebt. Ik krijg meteen zin in december als ik het over cadeautjes heb!

Blogcadeautjes
Nu ons blog wat groter is, krijgen we af en toe ook pakjes opgestuurd als we niet jarig zijn en als het nog lang geen kerst is. Superleuk vinden we dat! Maar om heel eerlijk te zijn: soms ook niet. We doen er namelijk alles aan om geen (plastic) afval in huis te halen en van een doos met een in plastic verpakt product in een plastic verpakking worden we dan ook niet heel enthousiast. 

Uiteraard gooien we dingen die we opgestuurd krijgen nooit weg. Producten die niet bij onze levensstijl passen (dus niet zero waste, stijlvol en duurzaam zijn), zul je op ons blog niet terugvinden. We gebruiken deze namelijk niet. Gelukkig vinden we altijd wel mensen die we heel blij kunnen maken met deze dingen. Zo kregen we van de fijne winkel Erica een aantal natuurlijke producten (in plastic verpakking) opgestuurd die we aan onze moeder hebben gegeven. Zij was er superblij mee. En Ecover stuurde ons afwasmiddel in een fles die voor 10% bestaat uit opgevist drijfplastic (en 90% gerecycled plastic). Een heel sympathiek idee, maar wat ons betreft niet de juiste oplossing. We hebben het afwasmiddel weggegeven en blijven zelf ons wasmiddel in bulk kopen.

Schrijven over opgestuurde producten
Dat betekent niet dat we nooit over opgestuurde producten schrijven. Als we een product krijgen waar we helemaal achterstaan, vinden we het superleuk om hier een blog over te schrijven. Dat deden we bijvoorbeeld voor deze hele toffe iPadhoes, misschien wel ons favoriete vest (we hebben hem echt heel vaak aan) en we vinden het ook leuk om over goede kookboeken zoals deze te schrijven.

Wil je ons iets opsturen? Superleuk! Maar we willen je graag van tevoren laten weten dat we sowieso niks schrijven over plastic producten of dingen in een plastic verpakking. We worden wél heel enthousiast van toffe duurzame producten die zonder plastic of onnodig verpakkingsmateriaal naar ons toe worden gestuurd. Je kunt ons altijd even een berichtje sturen om te checken of een product bij ons en onze blog past.

Is dit allemaal niet een beetje arrogant of ondankbaar?
We hopen niet dat jullie dat denken! Wij zien het zelf als eerlijk. Door van tevoren aan te geven hoe wij erin staan (dat doen we dus ook altijd als iemand ons een mailtje stuurt om te vragen of ze iets op mogen sturen), weet degene die ons iets toestuurt meteen waar hij of zij aan toe is. Geen valse verwachtingen en geen onnodige waste. En het allerbelangrijkste: zo komen er op ons blog nooit dingen voorbij waar we niet voor 100% achterstaan. 

Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook