Review: vegan solid tandpasta

06:00


In ons pakket van webshop SeBio, met onder andere eyeliner in bamboe verpakking én de zero waste kit troffen we nog een interessant product: veganistische 'solid tandpasta'. Omdat ik hem écht wilde gebruiken en dan pas wilde reviewen besloot ik een maand te wachten met het schrijven van een blog. Inmiddels heb ik de tandpasta door en door getest (de foto's zijn van voor het testen - wel zo mooi om te zien) en kun je hier lezen wat ik van de tandpasta vind.

We hebben het al eens eerder over zero waste alternatieven voor tandpasta gehad. Denk aan onze homemade tandpasta van baksoda en de tandtabletjes van Lush. De laatste hebben het het langst volgehouden in onze beautyroutine (en zijn superhandig voor op reis), maar omdat we ze niet meer in kartonnen doosjes konden vinden - en natuurlijk graag een beetje experimenteren - besloten we dat het tijd was om de solid tandpasta te testen. 


Deze tandpasta is geheel natuurlijk gemaakt en is lekker fris door de toevoeging van pepermunt en wilde munt. Daarnaast schijnt de tandpaste tandsteen te bestrijden en gevoelig tandvlees te verzorgen (dankzij groene klei). Verder zit in deze tandpasta Xylitol; suiker van berken, dat de zuurtegraad in de mond verlaagt en ervoor zorgt dat de cariësbacteriën niet de kans krijgen toe te slaan. 

Klinkt goed toch? Vond ik ook! Waar je natuurlijk het meest benieuwd naar bent- en dat snap ik - is het gebruik. Je gebruikt deze tandpasta door je tandenborstel een beetje vochtig te maken en hem vervolgens heen en weer te schrapen in het bakje. Vervolgens poets je je tanden zoals je gewend bent. De tandpasta gaat een beetje schuimen, maar niet zo heftig als de tandtabletjes. 

Voordelen
  • De tandpasta gaat net zo lang mee als twee tubes traditionele tandpasta! Hierdoor is het alsnog iets duurder (€8,95) dan gewone tubes tandpasta, maar is het minder prijzig dan tandtabletjes - afhankelijk van gebruik uiteraard. 
  • Je kunt de tandpasta makkelijk mee het vliegtuig innemen! Ik teste het door hem in mijn handbagage op reis naar Stockholm te gebruiken en hij ging zonder problemen de douane door. Wat nou max. 100 ml vloeistof in je handbagage? ;) 
  • Doordat de tandpasta een beetje schuimt heb je echt het gevoel dat je je tanden hebt gepoetst - zonder SLS. 
  • De tandpasta is niet op proefdieren getest, gecertificeerd PETA veganistisch en heeft een ecovriendelijke certificering. Jaaa!

Nadelen
  • Je moet even wennen aan de smaak; dat geef ik eerlijk toe! Door de twee soorten pepermunt is deze tandpasta een stuk fijner dan homemade tandpasta (waar je wel munt aan toe kunt voegen natuurlijk!), maar het is niet te vergelijken met chemische Ultradent of Prodent. 
  • Daarnaast kun je de tandpasta niet makkelijk met iemand delen; omdat je je tandenborstel door het blokje wrijft is het geen fris idee om iemand anders hetzelfde te laten doen. Tenzij je natuurlijk héél goed bevriend bent met diegene en niet vies van elkaar bent ;) 
Ingrediënten
INCI : Xylitol, kaolin, illite, sodium cocoyl isethionate, cocos nucifera oil, glycerin, sodium lauroyl lactylate, calcium carbonate, glycerin, mentha piperata, mentha arvensis, limonene°.
*natuurlijk aanwezig in etherische oliën

Je kunt deze solide tandpasta hier kopen bij SeBio of voor een soortgelijke solide tandpasta van Sebio kiezen: op een stokje en iets duurder. Ook hier en hier kwamen we deze tegen.
 
Ga jij het proberen? Of blijf je liever bij je tube of homemade tandpasta?

Dit artikel is geschreven nadat we het pakketje opgestuurd hebben gekregen van Sebio. De review is volledig gebaseerd op onze ervaring.

You Might Also Like

10 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook