Nieuw huis? bewust interieurshoppen!

06:00Volg je mij (Jessie) of Nicky al op Instagram? Dan heb je vast gemerkt dat we vooral druk bezig zijn met verhuizen. De afgelopen maanden stonden in het teken van dozen inpakken, verslepen (twee straten verderop staat ons nieuwe huis) en spullen uitzoeken. Maar natuurlijk was er ook wat tijd voor de leuke dingen.. interieurshoppen bijvoorbeeld!

Voordat we de sleutel van het nieuwe huis kregen, brachten we een bezoekje aan Stockholm (hierover in een andere blog meer!). Daar ontdekten we onder andere Granit en wipten we binnen bij Lagerhaus; interieurwinkels waar je zowel sustainable als plasticvrije interieurspullen kunt vinden! Omdat we ons tweedehands bij elkaar gesprokkelde kringloopinterieur wilden vervangen (we gaan nu voor een mix van zelfgemaakt + tweedehands + duurzame materialen), voornamelijk omdat we lichtere tinten wilden en een meer Scandinavisch interieur in ons hoofd hadden, konden we in Zweden ons hart ophalen.

Een foto die is geplaatst door Emma+John (@nickyemmajohn) op


Waar letten we op tijdens interieurshoppen
  • Materialen: is het van hout, biologisch katoen of bijvoorbeeld van linnen? Dan is de kans groter dat we het product in huis nemen. Sterker nog; plastic decoratie-items komen er bij ons niet eens meer in
  • Hergebruik: vooral producten van hergebruikte materialen zijn favoriet. Check dus óók bij het shoppen voor je interieur de labels.
  • Eenvoud: is het vaker te gebruiken of zullen we er na een paar maanden al op uitgekeken zijn? Natuurlijk kun je dit nooit helemaal voorspellen, maar we proberen vooral goede basismaterialen aan te schaffen (bij de Kringloop vind je oude producten die vaak kwalitatief veel beter zijn dan goedkope nieuwe producten) die een tijdje meegaan. 
  • Erin = eruit: vinden we iets súpertof maar hebben we al een soortgelijk item? Dan moet óf dat item weggegeven worden of naar de kringloop worden gebracht óf komt het product er niet in. Op een gegeven moment hadden we zes theepotten; allemaal even leuk en allemaal bij verschillende kringlopen gescoord. Toch gebruikten we de helft niet, dús moest er wat uit.. 
Binnenkort vertel ik je graag alles over ons nieuwe paleisje (met foto's uiteraard, want wat is er nu leuker dan binnenkijken?) en natuurlijk houden we je op de hoogte van het hele proces! Wil jij ook meer natuurlijke materialen in huis? Check dan ook onze andere blogs over een groen interieur!


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook