Vega(n) risotto met kastagnechampignons

06:00Eigenlijk was ik niet van plan om een recept voor deze risotto te plaatsen, maar ik ben toch blij dat ik snel een (niet zo mooie- excuus!) foto nam voordat ik mijn bord aanviel. Deze risotto is zó lekker!

Dit heb je nodig: 
(hoeveelheden naar wens) 
- Kastagnechampignons
- Portobello's 
- Oesterzwammen
- Risotto uit bulk
- Cherrytomaatjes
- Ui voor risotto
- Ui voor champignonmix 
- Kruiden naar smaak (tijm, koriander, rozemarijn...)
- Groentenbouillon
- Evt. geitenkaas

Ik maakte deze risotto een tijdje geleden al, dus daarom is hij niet vegan challenge proof. Toch kun je de risotto supereenvoudig vegan maken door de geitenkaas te vervangen door edelgistvlokken of gewoon weg te laten.  

En zo maak je het: 
Kook een lekkere groentenbouillon met verse groenten of een vegan bouillonblokje. Dit kun je al een dag van tevoren doen. Ik gooide in de bouillon ook alvast wat paddenstoelen - lekker! Fruit je uitje aan in een grote pan en voeg de risotto toe, eventueel met een klontje roomboter. Laat de risotto lekker glanzend worden. Schep iedere keer een beetje bouillon bij de risotto. Doe dit (soep)lepel voor (soep)lepel en zorg dat al het vocht is opgenomen voordat je nieuwe bouillon toevoegt.

Ondertussen maak je de topping. Fruit een uitje aan in een pan met wat lekkere tijm, zout en peper en andere kruiden naar smaak. Bak vervolgens de champignons, portobello's en oesterzwammen mee totdat je een lekkere mix hebt. Voeg daarna de cherrytomaatjes toe zodat deze ook lekker warm en zacht worden. Als je risotto klaar is, schep je hem door de champignonmix en serveer je het met wat versgeraspte geitenkaas! 

Ook lekker: serveer met wat rucola!


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook