Warme wafels voor de winter

12:35


Nu de dagen korter worden en de temperaturen harder dalen dan goed voor ons is, verlangen we naar comfort food. En ja, wat is er dan fijner dan een warme wafel (mét een glas warme chocomel)? Natuurlijk kun je voor de store bought variant gaan, maar zelf wafels maken is goedkoper én lekkerder. 

Er zijn wafelrecepten in alle soorten en maten. Ons eerste experiment, met havermout en banaan, mislukte zo erg dat we uit pure frustratie maar een bammetje met hagelslag aten. We willen de gezonde variant zéker nog een keer proberen, maar hielden het nu maar even bij de good old fashioned wafels. 

Dit heb je nodig: 
  • 300 gr witte bloem
  • 75 gr basterdsuiker
  • 10 gr bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 500 ml melk  
En zo maak je het: 
Meng alles in een kom (eerst de droge ingrediënten) en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Het beslag moet niet te dik en niet te dun zijn. Dat klinkt logisch, maar is lastiger dan je denkt. Is het te dik? Voeg dan een klein beetje extra melk toe.


Als je een glanzend beslag hebt en het wafelijzer is voorverwarmd, kun je het beslag in het ijzer gieten. Om luchtige maar stevige wafels te bakken kun je het beste zorgen dat alle ruitje gevuld zijn, maar dat er geen laag beslag op de omhoogstekende ruitjes ligt. Ons wafelijzer vonden we voor €1,50 op een winderige vlooienmarkt en is dus ook niet heel erg goed (mooie wafels vergt wat oefening), maar de smaak is er niet minder om!  

Oh en het belangrijkste? Je huis ruikt de hele dag heerlijk winters en warm!

 

You Might Also Like

3 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook