Een dagje winkelen, maar dan anders

09:00


Vroeger kon ik me uren vermaken in een stad; als deze maar een Primark of H&M had. Tegenwoordig geniet ik nog steeds van kleine citytrips in eigen land, maar kom ik nooit meer in de grote kledingwinkels. En dat heeft ons al heel wat toffe ervaringen opgeleverd. Afgelopen weekend brachten wij weer eens een bezoekje aan Nijmegen, om even langs te gaan bij duurzaam warenhuis VanNature en om de stad verder te ontdekken. Vanwege ons korte tijdsbestek konden we niet naar alle leuke hotspots die we eerder bezochten, maar bleven we in het centrum. En daar ontdekte ik dat mijn 'dagje winkelen' er inmiddels heel anders uit ziet.

1. Vermijd de grote ketens
In iedere stad vind je wel een H&M, Zara of Primark. Dus waarom zou je dan überhaupt een andere stad bezoeken? Ga liever op zoek naar de kleine pareltjes. En die kunnen best in de winkelstraat zitten. Laat je eens aantrekken door de stoffige etalage van het winkeltje dat er al jaren lijkt te zitten en verdrongen wordt door de grote superwinkels; misschien vind je er wel hele bijzondere spullen.

2. Go cheap, go second hand
Iedere tweedehandszaak is uniek, omdat de collectie niet alleen heel vaak wisselt, maar ook nog eens alleen maar unieke items bevat. Een bezoekje aan een vintage winkel in een andere stad kan daarom niet alleen heel gezellig, maar ook heel anders zijn. We merken dat de winkels zich namelijk vaak aanpassen aan de smaak van de stad. Wil je uitbundig? Ga naar Amsterdam, wil je retro chique? Den Bosch is your place to be.

3. Lunch uitgebreid - en duurzaam
Waar ik eerst altijd snel langs de La Place to go of de Hema rende, zoek ik nu een leuk lunchtentje op, met biologische gerechten en een duurzame touch. Tegenwoordig springen deze tentjes als paddenstoelen uit de grond, dus hoef je nooit meer lang te zoeken. Het is misschien wat duurder, maar je zit wél meteen goed vol én hebt waarschijnlijk veel meer besproken met je reisgezelschap dan dat je al lopend zou doen.4. Bezoek de markt
Niet voor groenten en fruit, want dat is onhandig, maar ga eens naar een tweedehands boekenmarkt of platenkraam. Lekker struinen tussen de vintage pareltjes is vaak onwijs ontspannend tussen de kledingwinkels door én bezorgt je misschien wel alvast een verjaardagscadeautje voor je vriendin. Of niet, want alleen kijken is ook leuk.

5. Take it slow
Nee, het maakt echt niet uit als je niet álles gezien hebt in één dag. Doe het liever rustig aan en geniet van de plekken die je wél kunt bezoeken. Urenlang natafelen in een lunchtentje of álle schoenen uitproberen in de vintagewinkel zijn vaak ervaringen die je beter bijblijven dan het racen van de ene hotspot naar de andere. 

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook