Drie gênante zero waste momenten + Ga mee naar Bag & Buy

19:34


In onze ogen is verpakkingsvrij boodschappen doen nog steeds het leukste wat er is. Maar we begrijpen ook dat het soms wat eng kan zijn om voor de eerste keer te doen. We hebben zelf inmiddels ook al een aardig lijstje met gênante momenten tijdens het winkelen, maar krijgen gelukkig steeds vaker positieve reacties op onze meegebrachte zakjes, bakjes en potjes. 

Samen met Opgemärkt organiseren we een introductie in het verpakkingsvrij boodschappen doen; bij de verpakkingsvrije winkel Bag & Buy in Utrecht. Heb je zin om mee te gaan? Kom dan 7 november naar Utrecht en ga met ons op jacht. Aansluitend is er de mogelijkheid om lekker te koken met de aangeschafte producten, maar dit is niet verplicht. 

Leden van Opgemärkt kunnen gratis naar het evenement; niet-leden betalen €2,50.
Meer informatie vind je op het Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/460789254119136/ 

Top 3 gênante momenten tijdens het verpakkingsvrij winkelen
  1. Bij de Jumbo zag ik losse broden liggen. De perfecte kans om in een gewone supermarkt verpakkingsvrij te winkelen, leek me. Helaas wees ik precies het verkeerde brood aan (een groot pompoenbrood), waardoor de jongen van de broodafdeling een collega moest roepen om te helpen om het brood in een zakje te wurmen en me vervolgens in paniek aankeek met de woorden 'Het past niet, alle pitjes vallen eraf, het past echt niet!' waarop ik mijn linnen tasje aanbood. Dat was natuurlijk nóg raarder dan een broodzak, maar ik kreeg wél mijn brood mee naar huis. 
  2. Bij de Turkse traiteur probeerden we fètakaas in ons eigen bakje te krijgen. Het leek goed te gaan, totdat de medewerker van de zaak de fèta weer uit het potje haalde, in een stukje plastic wikkelde, afwoog en weer (met plastic en al) in het potje deed. Ja.. dat is precies níét de bedoeling. 
  3. Op een festival probeerde ik Frozen Yoghurt zonder plastic lepeltje te krijgen. Toen ik "Ik hoef geen lepeltje" zei, werd ik eerst héél raar aangekeken, stopte het meisje vervolgens een lepeltje in de yoghurt met de woorden "Hoe wilde je het anders eten", totdat ze mijn bamboe lepeltje zag, het lepeltje weer uit de yoghurt trok en geïrriteerd in de vuilniszak gooide. Missie mislukt.  Au.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook