Bijzondere biohotspots in Berlijn - part 2 Kreuzberg

18:21


Als je het 'rauwe' Berlijn wilt ontdekken, moet je naar het voormalig Oost-Berlijn afreizen. Bereid je wel voor op kapotte stoelen, viezige toiletten vol graffiti en stickers en afval op de straat, maar laat je verrassen door duurzame hotspots die tot de crème de la crème van de stad horen!Natuurlijk hoort een bezoekje aan de East Side Gallery op het programma van een weekendje Berlijn. Loop vanaf Ostbahnhof naar de beroemde Oberbaumbrücke (mooi!) en wandel zo Kreuzberg in. Als je níét de brug over loopt, maar naar de Warschauer Straße gaat, kom je in Friedrichshain. Ook leuk!

Tante Emma
Een lekker kopje thee en een eenvoudige (maar grote) baguette eet je bij Tante Emma. Tussen de oude stoeltjes en in een pand met onwijs toffe grote ramen kun je zo lang blijven zitten als je wilt. Het felblauwe behang is een eye catcher, dus dit Met een beetje geluk schijnt de zon naar binnen, en anders kun je ook op het terras zitten om het voorbijrazende verkeer in de gaten te houden. Of natuurlijk de Berlijnse bevolking.

Köpenickerstraße 1
https://www.facebook.com/tanteemmaxberg  Supermarché
Deze winkel is een biowinkel met bekende Duitse duurzame kledingmerken, zoals ARMEDANGELS en PeopleTree, maar kent ook bijzondere minder bekende merken en internationale merken waaronder Stanley en Stella voor toffe basics.
Wiener Straßee 16 
http://www.supermarche-berlin.de/ 


Naast Supermarché zit de eerste verpakkingsvrije winkel van Berlijn.. we like!

Original Unverpackt
Bij Original Unverpackt vind je álles wat je nodig hebt in bulk én losse groenten. Je kunt hier dus terecht voor al je boodschappen. Zelfs losse waxinelichtjes zonder aluminium houdertje en losse shea butter horen bij het assortiment, net als tapbaar wasmiddel, wc-bleek en ongekend veel olijfolies, kruiden, pasta, kikkererwten, noten... De hemel voor zero waste liefhebbers! Misschien niet de meest praktische hotspot tijdens een weekendtripje - want waarom zou je in Berlijn je wekelijkse boodschappen halen? - maar wel leuk om rond te snuffelen en de op andere plekken lastig te vinden spulletjes te halen.

Wiener Straße 16
http://original-unverpackt.de/You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook