Bijzondere biohotspots in Berlijn - part 1 Mitte en Tiergarten

10:12


Als voormalig française stond Berlijn niet erg hoog op mijn wishlisht. En dat is vreemd, want nu ik er een lang weekend ben geweest vraag ik me af waarom ik hier nooit eerder naartoe ben gegaan. Berlijn is totaal niet te vergelijken met de Franse hoofdstad, maar heeft wel iets heel bijzonders. En, niet onbelangrijk, het is een hemel op aarde voor iedereen die iets met biologisch en vegetarisch eten heeft. Bio Berlin, yes please!

De leukste hotspots, per stadsdeel. Lekker overzichtelijk dus! Omdat we véél te veel hotspots hebben gevonden voor in één blogpost, zullen we blog per blog de leukste plekjes in Berlijn uitlichten. Vandaag: Mitte en Tiergarten.

1. Mitte / Tiergarten

Made in Berlin
Hier kun je vintage items vinden. Niet goedkoop, dus daarom niet per sé een favoriet, maar wél een hele toffe en uitgebreide collectie. Je vindt hier geen bergen kleding zoals in de Kiloshop, maar overzichtelijk uitgehangen vintagekleding. Minpuntje: veel stoffen zijn synthetisch, waar ik zelf niet echt fan van ben. De straat (en de straat die er dwars oploopt) is wél heel leuk! Ook hier vind je kleine concept stores afgewisseld met grotere winkels als bijvoorbeeld Lov thee.
Neue Schönhauser Straße 19 - U8 Weinmiesterstraße

Schee
De mooiste zeefdrukken, ook voor de Star Wars fans onder ons, en leuke woonaccessoires. Niet goedkoop, maar wel fijn om inspiratie op te doen. Aan de overkant vind je een heerlijk Aziatisch tentje voor homemade smoothies met zwarte jelly en mango of aardbei of omeletjes en Dim Sun. 
Rosenthaler Str. 15 - U Rosenthaler Platz 


Do you read me? 
Voor mooie (kunst)tijdschriften van over de hele wereld moet je hier zijn. Denk aan Kinfolk, Oak en andere onbekende (en extreem prijzige) bijzondere boeken. Zeker een leuke winkel om even te snuffelen, maar voor de budget proof vakantie is dit geen plek om in te slaan. Do you read me? zit in de Augusstraße; een straat met heel veel leuke kleine winkeltjes. Een delicatessenzaak zit tegenover het zaakje en op steenworp afstand vind je de lekkerste taartjes van Berlijn. Alleen voor de straat dus al een aanrader!
Auguststraße 28 - U8 Rosenthaler Platz

KW Institute for Contemporary Art
We zijn hier niet naar binnen geweest, omdat het er wel érg modern en conceptueel uitzag, maar de binnenplaats met glazen uitbouw en café is zeker de moeite waard. Aan de overkant van KW vind je een muur volgeplakt met stickers en slogans, zoals je die óveral in Berlijn kunt vinden.
Auguststraße 69 - S5, S7, S75 Hackescher MarktKaffee Mitte
Hier is het drúk, maar dat is niet zo gek. Op het terras kun je genieten van slow food of een kopje koffie, terwijl je je midden tussen de galeries en concept stores bevind. Hier vind je dus vooral veel toeristen én Berlijnse hipsters. Leuk om even rond te kijken. 
Weinmeisterstraße 9a - U8 WeinmeisterstraßeThe Barn
Ook populair en miniscuul, dus als je buiten op het bankje je koffie wilt drinken is het prima. In The Barn wordt filterkoffie geschonken van biologische bonen. 
Auguststraße 58 - U8 Rosenthalerplatz Factory Girl
Om de hoek van The Barn, maar eigenlijk nog leuker: Factory Girl. Als je dit zaakje binnenloopt ben je meteen verkocht, want de onwijs lekkere taarten staren je meteen aan vanuit de vitrine. Ik had een chocoladevanilletaart en kreeg hem niet op. En dat zegt wat over de grootte van de taart, want normaal heb ik geen enkele moeite met zoete kunstwerkjes! De latte macchiato is ook érg lekker.
Auguststraße 29 - U8 Rosenthalerplatz  You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook