Kruiden in potjes

07:31


We schreven eerder al dat kruiden echte smaakmakers zijn die niet in je keuken mogen ontbreken. Nu onze oorspronkelijke kruidenvoorraad steeds verder opraakt, kopen we steeds meer onverpakte kruiden. En die moet je natuurlijk ergens in bewaren. Deze kruidenpotjes van Ikea stonden al een tijd ongebruikt op zolder (we kochten ze een paar jaar geleden om kralen in te bewaren) en staan sinds kort weer in de keuken: vol met losse kruiden!

Ook prima te gebruiken als kruidenpotjes:
 • kleine weckpotjes
 • lege potjes van bijvoorbeeld kikkererwten, maïs of chocoladepasta
 • glazen flesjes
 • je kunt ook kruiden in glazen potjes kopen en die vervolgens hergebruiken

Op zoek naar verse of losse kruiden? Die vind je bijvoorbeeld bij Dille & Kamille (verschillende steden), Gimsel (Rotterdam), Bag & Buy (Utrecht), Delicious Food (Amsterdam), De Nieuwe Graanschuur (Amersfoort), Opgeweckt Noord (Groningen).

Hoe bewaar jij je kruiden?

You Might Also Like

4 reacties

 1. Ik vind het nog erg moeilijk om kruiden zonder verpakking te vinden. Bij Dille en Kamille heb ik het wel eens geprobeerd, maar ook daar kwam de kaneel in een plastic zakje. Toen ik het navroeg, gaven ze aan dat zij in verband met regelgeving rondom hygiëne en voedselwaren de kruiden niet meer los mochten verkopen. Na die ene keer, inmiddels 2 jaar geleden, heb ik het eigenlijk nooit meer geprobeerd.
  Wel hergebruik ik de potjes, maar met kruiden in zakje hou ik dus nog steeds afval.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Gent heb je de Spice Bazaar waar ze het grootste aanbod Kruiden en Specerijen, maar ook thee, hebben van Gent en omstreken en je bovendien korting krijgt als je zelf een potje meebrengt of hun mooie glazen potjes hergebruikt! Echt een aanrader, voor de Belgen althans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de Gimsel in Rotterdam zijn kruiden helaas niet onverpakt verkrijgbaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest