Duurzame Eet Geen Dierendag

15:29


Vandaag is het dierendag. Vroeger betekende dit voor mij vooral een extra knuffel voor de kat of een lekker blikje voer voor het konijn, maar tegenwoordig word ik op een heel andere manier aan dierendag herinnerd. Zo heeft Wakker Dier de 'Eet Geen Dieren Dag' campagne opgericht, die zich richt op de dieren die níét extra verwend worden.

Dagelijks eten Nederlanders gemiddeld 400.000 dieren. Op zich zijn wij niet tegen het eten van vlees, maar er zitten helaas nog steeds grote verschillen in hoe dit vlees wordt verkregen. Want geef toe; zou je echt genieten als je weet dat het varkenslapje op je bord van een onwijs mishandeld biggetje afkomstig is?

Om niet te lang bij deze kwade gedachte stil te hoeven staan, kijken we op Dierendag liever naar het sustainable alternatief: een dagje zonder vlees! Op de Facebookapp van Wakker Dier kun je bekende recepten van bekende food bloggers vinden, maar ook wij delen graag onze vegetarische tips.

(Dier)vriendelijke vegarecepten van e m m a + j o h n: 

Wat maak jij vanavond?

Supersnel:

Supersweet: 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook