Hotspots in Rotterdam: bio, duurzaam en vintage

21:08

In Rotterdam is het even goed zoeken naar leuke en duurzame tentjes. Naast de Groene Passage is vooral Rotterdam Noord the conscious place to be.  

BioBodega
Bij BioBodega kun je terecht voor biologische koffie en thee, lunch, soep en afhaalmaaltijden. Daarnaast heeft het zaakje een aantal biologische producten (wijn, olijfolie, kikkererwten, chocola) in het assortiment, waardoor je ook voor een snelle boodschap langs kunt wippen. Niet voor zero waste boodschappen overigens, want alles zit in een verpakking. Het eten bij BioBodega is overwegend vega en vegan, biologisch en uit de buurt.
Provenierstraat 36a

Elle Aime
Bekend van de workshops en naaicursussen zoemt Elle Aime al een tijdje rond op internet. Het winkeltje zelf verkoopt kaarten, illustraties en handgemaakte hebbedingen. Leuk om even te snuffelen of als je op zoek bent naar een origineel cadeautje.
Zwaanshals 299


Natur-el
"Bekende" biomerken zijn hier goed vertegenwoordigd. Ga naar Natur-el voor kleding van onder andere PeopleTree en Armedangels, maar loop ook eens binnen om nieuwe merken te ontdekken of een sieraad of jurkje van Fairly Dressy te passen. De webwinkel bestaat al sinds 2006, de fysieke winkel werd vorig jaar geopend. Wij lieten ons aanvankelijk een beetje afschrikken door het wat 'suffige' logo en de etalage, maar schijn bedriegt: er hangen hele leuke dingen in de winkel.
Zwaanshals 344

Antiquariaat Zwaanshals
Een fijne snuffelwinkel: bij dit fonkelnieuwe antiquariaat vind je oude tijdschriften, mooie plantenboeken en nostalgische kaarten en foto's van Rotterdam.
Zwaanshals 271B


Margootje Vintage
Getipt door de antiquair bezochten we de Garage Sale in de achtertuin van Margootje Vintage. Niet alles was helemaal onze stijl, maar we verlieten de zelfbestempelde 'schatkamer' wél met een grote glimlach en een wollen jasje, trui en vintage tasje. Naast kleding vind je hier ook leuke vintage items zoals oude schoolplaten, servies en schilderijtjes. Zeer verleidelijk!
Zwaanshals 276B

DE GROENE PASSAGE

Spirit
Goed zichtbaar vanaf een afstandje: het felblauw en gele terrasmeubilair zit tjokvol bewuste Rotterdammers die hun bordjes hebben volgeschept bij het buffet. Bij Spirit kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner en betaal je per 100 gram. Je schept je bordje vol bij het buffet met onder andere gemarineerde tempeh, quinoasalade, pompoensoep, amandelwafeltjes en koolsalade. Niet goedkoop, maar voor ongeveer 6 euro heb je wel een bordje met vullend en voedzaam vegan food. 
Mariniersweg 9

De Wereldwinkel
Een klassieker, en daarom onmisbaar in de Groene Passage is de Wereldwinkel. Het assortiment is vergelijkbaar met Wereldwinkels in andere steden. Je kunt hier terecht voor leuke cadeautjes, een tas van ecoleer of bijvoorbeeld een tof kookboek.
Mariniersweg 9


Vanbinnen
Met een goede beurs én een splinternieuw huis ben je hier helemaal op de juiste plek. Vanbinnen is een luxe woonwinkel met onder andere bamboe vloeren, designbedden en onwijs mooie gordijnen. Ontzettend prijzig, maar zeker leuk om inspiratie op te doen. En we weten zeker dat je zo'n zacht kleed mee naar huis wilt nemen...  
Mariniersweg 1


Gimsel
Onze absolute nummer één in Rotterdam: deze supermarkt heeft meer dan 240 producten in bulk en het is zelfs mogelijk om je eigen olijfolie of sojasaus te tappen. Ja, dan zijn wij fan! Meer over Gimsel vind je in onze blogpost over de supermarkt.
Mariniersweg 9

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook