Een fair(ly) fancy ketting uit India

06:25

Tijdens ons dagje Rotterdam liep ik in Natur-el tegen deze leuke ketting van Fairly Dressy aan. De ketting is gemaakt door een vrij kleine fairtrade organisatie uit Delhi, India. Zij hebben zich ten doel gesteld om de oude ambachten van India te doen herleven. De eigenaresse van Fairly Dressy koopt alleen sieraden in als zij zeker weet dat de makers er een eerlijke prijs voor krijgen en dat is natuurlijk een fijn idee.


We spraken de eigenaresse in de winkel en het was meteen heel gezellig. Deze sieraden hebben een verhaal en zijn daarom ook zeker niet te vergelijken met een fast fashion Primark kettinkje. Bovendien staat de ketting goed bij onze duurzame armbandjes van Papita. Een prima item voor in de minimalistische kledingkast dus!Kom je nooit in Rotterdam? Fairly Dressy is een webshop, waar naast nog meer sieraden ook tassen en zelf ontworpen jurkjes van biologisch katoen die fair geproduceerd zijn worden verkocht. De jurkjes, topjes en rokjes zijn ook te koop bij Natur-el. Ondanks dat het niet helemaal onze stijl is, vinden we de achterliggende gedachte (betaalbare duurzame comfortabele fairtrade basics) supersympathiek.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook