Schrob it like it's hot: eco schoonmaaksponsjes

21:17


Nee, het is geen sexy onderwerp, maar het is wel een product dat je vaker gebruikt dan je denkt: schoonmaaksponsjes. Je weet wel, die gekleurde sponsjes die in plastic verpakt zitten en voor 40 cent je hele aanrecht schoonschrobben. Het is echt zo'n product waar je niet bij stilstaat, tótdat je een duurzaam alternatief vindt.

Van BigGreenSmile kregen we een leuk pakketje opgestuurd, waar ook deze sponsjes in zaten. Afgezien van een papieren verpakking (van 97% gerecycled papier) zijn de sponsjes zonder plastic verpakking verkrijgbaar. En daar worden we blij van! De sponsjes zijn van het merk Ecoforce. Een Engels merk met een goede missie:
As people we make a lot of mess. If we can make something useful from that mess it must be a good thing. So if we can buy something that is “greener”, “more sustainable”, more “environmentally friendly” than the alternative, without compromising on quality or price, then surely there is no choice.Ondanks dat de sponsjes dus verscheept of vervoerd zijn vanuit Engeland, hebben ze wel een aantal 'groene voordelen' ten opzichte van 'normale' schoonmaaksponsjes. Deze sponsjes zijn namelijk gemaakt van gerecycled schuim van schuimfabrikanten. Grappig dus, dat je eigenlijk met een stukje afgedankt matrasvulling je keuken staat te boenen
Recycling just one plastic bottle saves enough energy to power a 60W light bulb for six hours. (RECOUP)  - Ecoforce
Ondanks dat er natuurlijk altijd alternatieven zijn (bijvoorbeeld het hergebruiken van een oud kledingstuk of het gebruiken van een houten borstel in plaats van een spons) zijn de sponsjes handig en effectief. Ze doen hun werk en laten geen krassen achter.


Een pakje van twee sponsjes kost twee euro. Een prima prijs, omdat de sponsjes lang meegaan en een stuk beter zijn dan de (te) goedkope supermarktsponsjes. Het enige nadeel is wel dat het materiaal, gerecycled foam, naar ons weten niet te composteren is en het sponsje dus uiteindelijk alsnog als waste achterblijft, maar kan wel gescheiden ingeleverd en gerecycled worden.


Wij kregen deze sponsjes toegestuurd van Big Green Smile. De review is echter gebaseerd op onze eigen mening.

You Might Also Like

3 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook