Een dagje Amersfoort zonder afval

07:59

Foto: www.architectuur-fotograaf.eu
We schreven eerder al over ons weekendje Zwolle, maar ook voor dagtripjes geloof ik in een goede voorbereiding. Toen wij een middagje naar Amersfoort gingen om een huis te bezichtigen, bereidden we ons voor door The Hipster Guide to Amersfoort samen te stellen en zo niks te hoeven missen van de stad.

Hipster Hotspot: De Nieuwe Stad
Na een avondje surfen was ik ervan overtuigd dat Amersfoort eigenlijk een hele leuke stad is. Dat kwam vooral door De Nieuwe Stad, een oude fabriek net buiten het oude centrum waar creatieve, ondernemende mensen een plek om te leren en te leven bouwen. Dat betekent dat start-ups, kleine winkels en fietsenmakers het podium vormen voor evenementen en workshops. Verder hebben de Nieuwe Stadsboeren er moestuinbakken opgesteld en komt er een heuse foodhal, Het Lokaal, waar een boodschappen- en een restaurantgedeelte in komt. Hallo, hóe tof klinkt dat allemaal?!

Foto: Pinterest
Bio bakkerij en koffietentje: Corazon
Over Corazon wil ik twee dingen zeggen: theebar en shortcake. In één van de leukste straatjes van Amersfoort (de Krommestraat, Dille & Kamille zit er ook) zitten de bakkerij en koffieshop van Corazon. We dronken er thee en aten er een súperlekkere shortcake. De losse thee kun je in de theebar zelf in een theezeef doen, perfect, want het betekent geen afval en geen onnodig overvolle theezeven. En nog duurzaam ook

Duurzame boodschappen 
Aangezien we overwegen om in Amersfoort te gaan wonen, checkten we uitgebreid hoe het eigenlijk zit met biowinkels en onverpakte boodschappen. No problem! We vonden de volgende duurzame boodschappenadresjes:

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook