Zero waste no bake oatmeal cookies

16:59

Het grote nadeel van de afwezigheid van mijn oven is dat ik niet de lekkere havermoutbanaankoeken met blauwe bessen kan maken. Dus werd het tijd  voor mijn eigen alternatief: havermoutkoeken zónder oven. Want geef toe, wat is er nu lekkerder dan versgebakken koekjes?

Wat heb je nodig (voor één grote koek):
Je hebt voor deze 'koek' maar vier ingrediënten nodig: fijn!
  • Pindakaas (1 schep)
  • Kokosolie (1 schep)
  • Honing/agavesiroop (1 scheut)
  • Havermout (2 handjes)
  • Chocolate chips (eventueel) 
En zo doe je het: 
Smelt de kokosolie in een pannetje. Ik heb koudgeperste kokosolie gebruikt, waardoor mijn koekje een klein beetje naar kokos smaakt, maar dat vind ik wel lekker. Voeg een grote dikke lepel pindakaas toe. Ik heb biologische pindakaas gebruikt, die gemaakt is van alleen maar pinda's, maar je kunt ook een wat zoutere Calvévariant gebruiken (dit is wel minder gezond!). Als alles aan het smelten is, voeg je de honing of agavesiroop toe en roer je alles goed door.

Als alles (bijna) gesmolten is, pak je twee flinke handen havermout en roer je dit door de massa heen. Je zult merken dat het een dik goedje wordt. Je kunt het daarom nu ook van het vuur afhalen. Optioneel kun je chocolate chips toevoegen, voor een lekkere chocoladebite. Schep het (heerlijk ruikende) mengsel op een bordje en druk het een beetje aan. Doe er vervolgens een ander bordje bovenop (plasticfolie is écht niet nodig) en zet het koekje in de koelkast of vriezer. Dit is het moeilijkste moment, want het liefst wil je natuurlijk meteen aanvallen! Als het koekje een beetje gesteven is (vanwege de gestolde kokosolie) kun je hem uit de koelkast halen. Reken hier ongeveer een uurtje voor. Let op: het is geen knapperig koekje zoals een gebakken variant zal zijn, maar het is wel een érg lekker en vullend tussendoortje. Ander leuk idee: maak er bolletjes van!


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook