Kies wat je koopt: waterslurpend voedsel

17:41

Inmiddels weten veel mensen dat bij het produceren van verpakkingen veel water wordt verspild. Ook bij kleding, voornamelijk spijkerbroeken, wordt steeds meer aandacht besteed aan watergebruik. Maar hoe zit dat met eten? Wist je al dat meer dan tweederde van onze watervoetprint uit eten bestaat? De infographics van Egle Plytnikaite leggen het eens haarfijn uit.

Eten zorgt voor meer dan tweederde van onze totale watervoetprint - Grace communications foundation

Hoe kunnen we dit verminderen? Het antwoord klinkt misschien simpel: overstappen op een veganistische levensstijl. Vind je dat iets te ver gaan? Dan kan minder vlees eten ook al heel veel bijdragen aan een betere planeet. Wist je bijvoorbeeld dat 1 kilogram vlees tussen de 5000 en 20.000 liter water verbruikt, tegenover 'slechts' 500 tot 4000 liter voor 1 kilogram graan. 

Hoe komt dit grote verschil tot stand? Zoals onder andere in Cowspiracy wordt uitgelegd komt het voornamelijk door de hele productieketen. De dieren moeten drinken, voor diervoeding is water nodig bij de productie en ook bij het verwerken van het vlees wordt water gebruikt. Klinkt allemaal misschien logisch, maar de infographics maken het verhaal nog helderder!

Wat alleen nog ontbreekt: de aandacht voor verpakkingen. Vlees wordt erg vaak verpakt in plastic en voor plasticproductie is érg veel water nodig. Als je dat nog bij de cijfers optelt, kom je dus nog hoger uit. Natuurlijk is het niet eerlijk om het te vergelijken met onverpakte havermout, maar een kleine rekensom (en handige infographics) leert ons al veel over ons consumptiepatroon... Welke keuzes maak jij? 

Source/bron: behance 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook