Kikkererwten uit bulk wellen en bereiden

11:13

Kikkererwten zijn één van onze favoriete producten en een goede vleesvervanger. Toch zijn kikkererwten in een glazen pot in de Parijse biowinkels schreeuwend duur. Toen ik daarom 'onbewerkte' erwten in de bulkselectie zag liggen, was ik om: ik ga ze zelf weken. En het fijne is: het is eigenlijk nog makkelijk ook. 

Kikkererwten in bulk kosten rond de 30cent per 100 gram. De bereiding is vrij eenvoudig, maar vergt wel wat planning. Wil je kikkererwten gebruiken of eten in je maaltijd? Dan moet je de dag van tevoren aan de slag.

Het is heel eenvoudig wat je moet doen: leg de kikkererwten die je wilt bereiden in een kom met water en laat ze minstens een nacht weken. Je hoeft niets bij het water te doen, dus ook zout is niet nodig. Je kunt de kikkererwten in de kom gewoon op kamertemperatuur bewaren. 

Ik heb de kikkererwten twee dagen laten weken, omdat ik onverwachts ergens anders ging eten. Als je falafel wilt maken kun je nu in principe aan de slag, maar je kunt ook besluiten om de kikkererwten te koken. Persoonlijk vind ik dat lekkerder. Het koken vergt, net als het weken, tijd. Reken minstens een uur de tijd om de kikkererwten te koken. Zorg dat het water die hele tijd aan de kook blijft, maar het vuur hoeft niet te hoog te staan.

De kooktijd verschilt per keer en hangt af van hoe oud de kikkererwten zijn. Door er af en toe eentje te proeven kun je testen of de erwten nog wat langer moeten koken. Als de kikkererwten gaar zijn, kun je ze verwerken tot een lekkere curry, soep, falafel, houmous of een ander lekker recept.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook