Zero effort: afval ruilen voor gezondheidszorg

09:40

In Nederland hebben we over onze gezondheidszorg over het algemeen niet te klagen. In Indonesië is dat anders. Daar is gezondheidszorg geen algemeen toegankelijke voorziening. Daarom bedacht Gamal Abinsaid, een dokter en ondernemer, een inventief recyclingsysteem om iedereen van de juiste gezondheidszorg te kunnen voorzien. 

Geen enkele moeite, zero effort, voor de bevolking dus, want  in Malang ligt het afval voor het oprapen. De winnaar van de sustainability entrepreneursprize laat zijn patiënten afval oprapen in ruil voor medische hulp. Het afval dat wordt verzameld wordt vervolgens gecomposteerd, gerecycled en aan recyclingbedrijven doorverkocht. Met de opbrengsten hiervan worden medicijnen en andere medische voorzieningen aangeschaft.

Don’t proud with your ideas, just focus on problem which you want to solve. - Gamal Abinsaid

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dit precies in zijn werk gaat. Wat vind jij? Goed plan of niet? Wordt de motivatie om minder afval te creëren door dit plan weggenomen? Of maakt dit in een context waarin duurzaamheid geen prioriteit heeft niet uit? Zouden we in Nederland ook waarde moeten toekennen aan afval (bijvoorbeeld zoals bij statiegeld)?

Meer informatie: http://www.1millionwomen.com.au/blog/discover-why-doctor-indonesia-trading-free-healthcare-garbage/  en http://www.i-genius.org/eprofiles/garbage-clinical-insurance-gamal-albinsaid

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook