Toilettas to go

15:03

Soms ga ik onverwachts een nachtje logeren. Een overnachting in een hotel of een spontaan slaappartijtje bij een vriend of vriendin: ik vind het altijd net een minivakantie. En ja, dat betekent ook dat je dus altijd voorbereid moet zijn. Als ik dus niet zeker weet of ik 's avonds thuis slaap, stop ik deze essentials in mijn toilettas. Gegarandeerd zero waste en geen enkele moeite!

1. Baksoda
Ideaal. Ik heb een potje baking soda in mijn tas, zodat ik altijd voorbereid ben. Ik gebruik het als tandpasta, deo en om snel iets schoon te maken. Na een feestje kan ik ook mijn haar met baksoda wassen, hoewel dit niet erg goed is om vaak te doen (lees hier meer) En.. stel dat ik ineens koekjes wil bakken is het ook ideaal ;)
2. Zero waste make-up
 We schreven al eerder over dit zero waste makeupmerk en ik heb het dan ook zeker in mijn tas zitten. Met een beetje mascara en lippenstift kun je de volgende dag weer prima de deur uit. En als ik de make-up van de vorige avond eraf wil halen, gebruik ik herbruikbare wattenschijfjes, die ik meteen omspoel en 's nachts laat drogen. 

3. Tandenborstel 
Uiteraard gaat mijn favoriete tandenborstel van bamboe mee in mijn tas. Ik heb twee exemplaren, zodat ik er altijd eentje mee op 'reis' kan nemen. En is de borstel versleten? Dan kun je hem gewoon composteren: ideaal! 

4. Schone lingerie
Even was ik in shock toen ik op het blog van Paris To Go las dat de E.Coli-bacterie zich al binnen een week op je lingerie kan nestelen. Ik spaarde mijn was vaak op, zodat ik zo min mogelijk naar de wasserette hoefde en dus ook zo min mogelijk water nodig had. Inmiddels ben ik overgestapt op de Franse strategie: iedere avond was ik mijn lingerie met de hand en hang het 's nachts te drogen. Een handwas is sowieso beter voor je ondergoed, waardoor het langer mooi blijft én langer meegaat. Mijn schone onderbroek neem ik altijd mee in een katoenen zakje, zodat hij niet los in mijn tas rondzwerft. You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook